1. home
  2. BILLA и нейните клиенти даряват над 1.2 тона храна за кучета от приюти

BILLA и нейните клиенти даряват над 1.2 тона храна за кучета от приюти
 

 

Съвместната инициатива на веригата и „Бандата на 1500-те“ ще подпомогне бъдещи осиновители със специални стартови пакети


26/09/2023 - С успех завърши съвместната дарителска кампания на BILLA и „Бандата на 1500-те“ в подкрепа на двата столични общински приюта за кучета – Сеславци и Горни Богров. Стотици клиенти на веригата в София припознаха каузата и само в рамките на две седмици бяха събрани дарения от над 1.2 тона кучешка храна и кучешки аксесоари. Част от събраните продукти ще бъдат разпределени в стартови пакети, които ще отидат при семейства, желаещи да станат осиновители, а останалите ще бъдат използвани за нуждите на двата приюта.    


„Искаме да изразим искрените си благодарности към BILLA и нейните клиенти, които приеха толкова сърдечно общата ни инициатива в помощ на бездомните кучета и дариха тези така ценни за нашите четириноги приятели продукти. Вярваме, че с тази кампания успяхме да покажем на хората какви са предимствата от осиновяване на животно от приют и сме уверени, че все повече кучета ще намерят своите нови стопани“, споделиха от „Бандата на 1500-те“.


Освен събирането на дарения, по време на кампанията част от клиентите на BILLA в София успяха да се срещнат с доброволци към организацията, които споделяха на място в търговските обекти своя опит и знания за ползите и предизвикателствата при осиновяване на куче от приют. Повече от 8 години екипът на „Бандата на 1500-те“ посещава ежеседмично двата големи столични приюта и организира разходки на затворените животни. Благодарение на разходките, кучетата се чувстват по-спокойни, свикват с присъствието на хора и по този начин се увеличават шансовете им да бъдат избрани за осиновяване.