1. home
  2. BILLA и фондация „Конкордия “ организират детски спортен празник за 1 юни

BILLA и фондация „Конкордия “ организират детски спортен празник за 1 юни
 

 

На Международния ден на детето BILLA подкрепи фондация „Конкордия България“, в организацията на детски спортен празник – футболен турнир за младежи. В събитието се включиха над 120 участници на възраст между 13 и 18 години от училища със самостоятелни футболни отбори и деца в риск, които тренират активно. Четвъртото издание на инициативата се проведе на Спортна база Барокко. Целта на турнира е да насърчи младежите да спортуват, да им помогне да подобрят своите социални умения, докато се забавляват и създават нови приятелства. За първа година инициативата се провежда и с партньорството на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.


В турнира участваха 10 футболни отбора, сред които Футболен клуб Конкордия, детски отбори от София, Ракитово, деца в риск и деца – бежанци. На първо място във възрастова група 13-16 се класира отборът на Барокко, а на първо място при младежите на възраст 16-18 завърши отборът на Бенковски. Специалната награда за Феърплей спечелиха отборите на Конкордия и отборът на Ракитово. Бяха връчени още индивидуални награди за най-добър вратар, голмайстор и играч на публиката.


Като част от своя ангажимент да подкрепя деца в риск, BILLA България си партнира с „Конкордия България“ от 2012 г. насам. През годините веригата е подпомагала различни каузи на фондацията, насочени към социалното и образователното развитие на деца в риск.