1. home
  2. BILLA България реновира изцяло 4 свои магазина в страната

BILLA България реновира изцяло 4 свои магазина в страната
 

 

15/06/2023 - С модернизиран облик, уютна атмосфера и нови удобства за клиентите, четири обекта BILLA отново отвориха врати след реконструкция в Благоевград, Варна, Русе и Шумен. Цялостното обновяване на магазините включва изграждане на приветливи и уютни търговски зали, интеграцията на нови дигитални решения, включително каси на самообслужване и нова, по- лесна за ориентация подредба, осигуряваща по-голямо удобство при пазаруване. До края на 2023 г. търговската верига планирана да реновира изцяло още 7 обекта в страната, както и да обнови частично други 34 обекта, като общата годишна инвестиция за реконструкция и освежителни ремонти на магазините възлиза на над 32 млн. лв. 


„Изключително щастливи сме от хода на програмата ни за реновиране на нашите обекти и позитивната реакция на клиентите. Нашият фокус е в подобряване на цялостното потребителско преживяване, затова в последните три години сме инвестирали близо 60 млн. лв. в модернизация на нашите магазини, съобразена с последните европейски тенденции в сферата на търговията. Реновираните ни обекти в цялата страна посрещат клиентите с приятна атмосфера, удобна подредба на богатия асортимент, бърз достъп до касите и високо ниво на обслужване. Работим усилено, както в посока реновиране, така и в посока откриване на нови магазини в големи и по-малки населени места, а предстоящият активен есенен сезон ще бъде още по-наситен с подобни новини“ – каза изпълнителният директор на BILLA България Вигинтас Шапокас.


За по-голямо удобство и спестяване на време за пазаруващите, в 63 обекта на веригата вече са внедрени каси за самообслужване. В реновираните търговски обекти на BILLA се интегрират още различни устойчиви и екологични решения, като енергоефективни хладилни инсталации и LED осветление, а хартиените етикети са заменени с електронни, които дават подробна информация за произхода, теглото и цената на всеки артикул.