1. home
  2. BILLA България подкрепя кариерното развитие на млади таланти

BILLA България подкрепя кариерното развитие на млади таланти
 

  

Над 60% от младежите, преминали стажантската програма на веригата, продължават да са част от екипа


03/04/2023 - BILLA взе участие в 22-ото издание на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата 2023“, което се проведе на 1 април в Гранд Хотел „Милениум”. Мащабното изложение за търсене и предлагане на работа дава възможност на младите хора да се срещнат с представители на бизнеса и да развият своя потенциал чрез различни менторски и стажантски програми. 


Повече от 100 младежи са били част от стажантската програма на BILLA България до сега, а над 60% от тях са продължили успешно своята кариера в компанията. Като един от най-големите работодатели в страната, с над 4700 служители, ритейлърът подпомага развитието на млади специалисти, като им осигурява отлични условия на работа и възможност да черпят опит и знания от международни експерти в сектора на най-високо ниво. 


На изцяло обновения щанд на компанията, пресъздаващ фасада на магазин на веригата, професионалисти от екип „Човешки ресурси“ посрещнаха десетки кандидати, търсещи атрактивни кариерни възможности. Счетоводство, човешки ресурси, контрол на качеството, търговски отдел, маркетинг, технически и правен отдел са само част от сферите, в които младежите могат да започнат своя професионален път в компанията.


BILLA беше сертифицирана като „Най-добър работодател“ за България от престижния международен институт Top Employers Institute, като в тазгодишното проучване най-високите резултати на компанията са в областите "Привличане на таланти", "Развитие на служителите", "Стратегия за управление на човешкия ресурс" и "Обучения и представяне". BILLA поставя силен акцент върху усъвършенстването на екипите и развитието на потенциала на своите служители, предоставяйки им достъп до множество обучения. През изминалата година всеки десети служител на BILLA България е получил повишение, а близо 2000 служители са преминали успешно електронно обучения за повишаване на квалификацията си.