1. home
  2. „Бандата на 1500-те“ и BILLA стартират дарителска кампания в помощ на кучетата от приюти

„Бандата на 1500-те“ и BILLA стартират дарителска кампания в помощ на кучетата от приюти
 

 

02/08/2023 - BILLA България и доброволческата организация „Бандата на 1500-те“ обединяват усилия в съвместна дарителска кампания в помощ на бездомните кучета от двата столични общински приюта – Сеславци и Горни Богров. Инициативата ще се проведе от 3-ти до 13-ти август в 42 обекта на веригата в София, с фокус върху насърчаване на осиновяването и подпомагане адаптацията на животните от приюти в домашна среда.

Всички клиенти на BILLA могат да се включат в кампанията, като закупят и дарят кучешка храна или кучешки аксесоари, които ще бъдат дарени в помощ на семейства, желаещи да осиновят животно от приют. В 5 от по-големите магазини на веригата в столицата, доброволци към организацията ще разговарят на място с граждани, интересуващи се от темата, и ще отговарят на всички техни въпроси и притеснения, касаещи осиновяването.


„С тази съвместна кампания целим да насочим вниманието на хората към предимствата от осиновяването на домашен любимец от приют. Благодарение на подкрепата на BILLA, посланията ни ще могат да достигнат до още по-широка аудитория, а дарените чрез кампанията продукти ще отидат при осиновителите под формата на стартов пакет, съдържащ избрани продукти и полезен осиновителски наръчник.“ коментират от „Бандата на 1500-те“.


Над 8 години екипът на „Бандата на 1500-те“ се грижи за животните в общинските приюти в Сеславци и Горни Богров, където всяка седмица организацията провежда разходки на бездомни кучета. Благодарение на тези извеждания на открито, затворените кучета имат възможността да свикнат с човешко присъствие, което да ги подготви за последващо успешно осиновяване. Освен дарените продукти от кампанията в магазините на BILLA, бъдещите осиновители ще получат наръчник с полезни съвети за отглеждането на домашен любимец.