1. home
  2. Асортимент
  3. Нашите производители

Нашите производители

Градините в с. Ивайло

Отвеждаме ви в градините в село Ивайло, община Пазарджик, където Спас Добрев – производител на зеленчукова продукция, отглежда на 25 декара вкусните тракийски картофи, които можете да откриете в BILLA.


Те растат под вниманието и грижите на производителя, за да се радвате на вкусни и качествени зеленчуци в нашите магазини, а ние – на дългосрочно, ползотворно партньорство.

Градините в с. Ръжево Конаре

Запознаваме ви с Радка Петкова – агроном в градините на BILLA в село Ръжево Конаре, община Калояново, която вече 20 години отглежда зеленчуци за българския пазар.


Краставиците преминават през няколко етапа на отглеждане, но какво е най-важното за това те да достигат до трапезата ви чрез магазините на BILLA, научете във видеото.

Градините в с. Милево

Отправяме поглед към градините на BILLA в село Милево, където се отглеждат сочни чушки и вкусни тиквички на 30 декара обработваема плодородна земя.


Какви са резултатите от нашето партньорство с производителя можете да намерите във всеки магазин BILLA и да видите сами във видеото.

Градините в с. Зверино

Община Мездра приютява на територията си множество китни селца, но само едно от тях носи името Зверино. В него се намира и градината с домати на Иван Иванов – агроном с дълъг и богат опит в професията.


На 30 декара той отглежда вкусни български домати по утвърдена технология и по програма за намаляване на пестицидите.

Градините в с. Баня

Краставиците са горд член в рецептите на редица салати и свежи ястия, но е също толкова важно откъде идват. Една от градините на BILLA за този зеленчук се намира в село Баня, община Нова Загора.


В тези плодородни земи Николай Доков, агроном с дългогодишен опит, отглежда краставици по модерни технологии и според програмата на BILLA за намаляване на пестицидите.

Градините в с. Градина

Когато говорим за патладжани и качествена продукция на зеленчуци, не можем да не ви разкажем за градините в село Градина, община Първомай.


Евелина Стоянова разказва за оранжериите за патладжани, какво е характерно за тези така интересни зеленчуци и технологията за отглеждането им, както и партньорството си с BILLA.

Градините в гр. Долни Дъбник

Не можем да си представим трапезата без чушки и царевица – особено, когато идват от градината на BILLA в град Долни Дъбник, област Плевен.


Там те се отглеждат с много внимание и грижа от Любомир Върбанов – земеделски производител с над тридесет години опит в отглеждането на зеленчуци и житни култури.

Боровинки

От красивото с. Кръстевич, община Хисаря, ще те разведем из една BILLA градина за боровинки, къпини и малини, която отглежда вкусна и висококачествена продукция, която достига до твоята трапеза чрез нашите магазини.

Бейби спанак и салати

От красивото с. Черньово, община Ихтиман, ще те разведем из една BILLA градина за бейби спанак и салати, която отглежда вкусна и висококачествена продукция, която достига до твоята трапеза чрез нашите магазини.

Живи салати

Похапвали ли сте от живите салати и подправки, които можете да намерите в BILLA?


Представяме ви един от прозводителите, които се грижат те да достигат до вас свежи и качествени. Антон Тотев управлява една от най-модерните оранжерии, в която целият производствен процес е автоматизиран и следен внимателно.


Продукцията с марка “BILLA Градини“ се отглежда по специално разработената програма за намаляване нивата на пестицидите.

Череши

Къде смятате, че зреят едни от най-вкусните череши?


Отвеждаме ви в с. Ветрен, община Мъглиж, при Ивайла Кисьова, която, като наш партньор в стремежа да ви предлагаме качествени плодове, отглежда вкусни и качествени череши за BILLA.


Какво е важно при отглеждане на черешите, разберете във видеото.

Градините в с. Малко градище

Представяме ти Борис Кючуков от с. Малко градище, който винаги с желание разказва за уникалния сорт грозде Велика, създаден чрез инбридинг (близкородствено размножаване) на сортовете “Болгар” и “Алфонс лавале”. Нарича го “Велика” на майка си, а първата лоза още вирее в дома му.


“Велика” е черно десертно грозде с балансиран вкус, с тънка ципа, с меки, ненатрапчиви семки и с ниска захарност – 9-10%. Не натежава при консумация, не се натрапва. Отличава се с голяма издръжливост и е подходящо за консумация както от деца, така и от възрастни хора, дори и диабетици.

Градините в с. Соволяно

Климатът в Кюстендилско е умереноконтинентален със средиземноморско влияние, а почвата е песъчлива. Тези фактори са сред предпоставките тук да се раждат едни от много вкусните череши в България. Сладки и много сочни, два вида виреят само тук – “Жълта Драганова” и “Райнер”, които се отличават с неповторим вкус.

Срещаме ви със Славяна Славева, която сравнява отглеждането на дръвче с отглеждането на дете:

„Отглеждането на едно дърво – от засаждането до даряването на плод, е като отглеждането на дете – създаваш го, пазиш го, обгрижваш го и го обичаш, за да порасне хубаво и здраво.“

И най-вече – да даде много вкусни плодове, бихме добавили ние!


Градините в с. Къпиново

Евгений Минчев, от с. Къпиново, ни разказва за съкровището, което се намира в земята на Добруджа и за любимите си теми: плодородната почва и естествения и чист произход на продукцията му.

Евгений е трето поколение производител на дини. Обяснява ни за семената, които са подбрани с голямо внимание и прецизност. Сортът “Кримсон суит”, например, е изключително подходящ за тамошната почва и издържа на високи температури. Размерът на дините е от 3,5-4 до 10 кг.. Преобладават плодовете от 6 до 8 кг. Те се отличават с висок процент на захарност (12-13 %), сочност, тънка кора, не много семки и голяма издръжливост.

Евгений гарантира, че такава диня може да престои и 20 дни на терасата, преди да я разрежем.

А ние му вярваме, защото при него дините стават наистина много вкусни!

Градините с. Трилистник

Запознаваме те с още един от производителите от градините на BILLA.


От с. Tрилистник ви представяме Христо Кумчев, който отглежда свежи и сочни сладки ябълки, сливи, броколи, салата и череши, които достигат до твоята трапеза право от неговите градини и любимия ти BILLA магазин.


“Българските ябълки са най-вкусни, защото тук има много слънце и хора, които са вложили душата и сърцето си в това да отгледат качествена продукция.” - споделя той.


Затова – когато и да обичаш да похапваш от тях, те идват от градините, където стават много вкусни!

Градините с. Оризари

Отправяме се на пътуване към с. Оризари и Светла Бузова, която отглежда свежи и вкусни моркови.


Пред камерата ни тя разказва повече за себе си, стопанството си от 800 декара и продукцията си от най-хубавите български моркови – идеално прави и със свежа зеленина при изваждане.


Светла споделя радостта си от факта, че благодарение на BILLA на всяка българска трапеза могат да присъстват висококачествени моркови, родно производство и още.

Градините с. Петърч

Пътуването продължава: от с. Петърч ви представяме Калоян Николов, който отглежда зеленчуци от 20 години, като сред тях са тиквички, зеле и сладка царевица, които достигат до вашата трапеза чрез нашите магазини.


Калоян обработва земята с много любов и търпение, а резултатът всеки път е качествена българска продукция, съчетала в себе си неповторим вкус и неизменно качество.


Благодарение на партньорството му с BILLA, всеки може да опита свежите зеленчуци на Калоян и да се убеди сам!

Градините с. Градина

В китното с. Градина живее Драгомир Стойчев, който отглежда в стопанството си вкусна и висококачествена продукция, която се простира на 3000 декара. Тя включва чушки, дини, зеле и трайни насаждения – много от които си виждал сред плодовете и зеленчуците, които ти предлагаме всеки ден!


Драгомир се занимава със земеделие от 2006 г. и споделя за удоволствието и сигурността да се работи с партньор като BILLA и още.

Градините с. Левка

Отскачаме и до с. Левка, община Свиленград, където в подножието на тракийско светилище се отглеждат над 200 декара първокачествени пъпеши – от тези, които стават много вкусни!


Запознаваме се с Борис Борисов, който отглежда вкусна и висококачествена продукция, която достига до вашата трапеза чрез нашите магазини, а днес споделя с нас как да изберем добре узрял пъпеш:


1.) Кората трябва да е добре омрежена.


2.) Цветът трябва да е наситен.


3.) Неповторимият аромат на пъпеш трябва да се усеща добре!