BILLA Градини
 

Боровинки

От красивото с. Кръстевич, община Хисаря, ще те разведем из една BILLA градина за боровинки, къпини и малини, която отглежда вкусна и висококачествена продукция, която достига до твоята трапеза чрез нашите магазини.

 

Бейби спанак и салати

От красивото с. Черньово, община Ихтиман, ще те разведем из една BILLA градина за бейби спанак и салати, която отглежда вкусна и висококачествена продукция, която достига до твоята трапеза чрез нашите магазини.

 

Живи салати

Похапвали ли сте от живите салати и подправки, които можете да намерите в BILLA?

Представяме ви един от прозводителите, които се грижат те да достигат до вас свежи и качествени. Антон Тотев управлява една от най-модерните оранжерии, в която целият производствен процес е автоматизиран и следен внимателно.

Продукцията с марка “BILLA Градини“ се отглежда по специално разработената програма за намаляване нивата на пестицидите.

 

Череши

Къде смятате, че зреят едни от най-вкусните череши?

Отвеждаме ви в с. Ветрен, община Мъглиж, при Ивайла Кисьова, която, като наш партньор в стремежа да ви предлагаме качествени плодове, отглежда вкусни и качествени череши за BILLA.

Какво е важно при отглеждане на черешите, разберете във видеото.

 

Градините в с. Малко градище

Представяме ти Борис Кючуков от с. Малко градище, който винаги с желание разказва за уникалния сорт грозде Велика, създаден чрез инбридинг (близкородствено размножаване) на сортовете “Болгар” и “Алфонс лавале”. Нарича го “Велика” на майка си, а първата лоза още вирее в дома му.

“Велика” е черно десертно грозде с балансиран вкус, с тънка ципа, с меки, ненатрапчиви семки и с ниска захарност – 9-10%. Не натежава при консумация, не се натрапва. Отличава се с голяма издръжливост и е подходящо за консумация както от деца, така и от възрастни хора, дори и диабетици.

 

Градините в с. Соволяно

Климатът в Кюстендилско е умереноконтинентален със средиземноморско влияние, а почвата е песъчлива. Тези фактори са сред предпоставките тук да се раждат едни от много вкусните череши в България. Сладки и много сочни, два вида виреят само тук – “Жълта Драганова” и “Райнер”, които се отличават с неповторим вкус.

Срещаме ви със Славяна Славева, която сравнява отглеждането на дръвче с отглеждането на дете:

„Отглеждането на едно дърво – от засаждането до даряването на плод, е като отглеждането на дете – създаваш го, пазиш го, обгрижваш го и го обичаш, за да порасне хубаво и здраво.“

И най-вече – да даде много вкусни плодове, бихме добавили ние!

 

Градините в с. Къпиново

Евгений Минчев, от с. Къпиново, ни разказва за съкровището, което се намира в земята на Добруджа и за любимите си теми: плодородната почва и естествения и чист произход на продукцията му.

Евгений е трето поколение производител на дини. Обяснява ни за семената, които са подбрани с голямо внимание и прецизност. Сортът “Кримсон суит”, например, е изключително подходящ за тамошната почва и издържа на високи температури. Размерът на дините е от 3,5-4 до 10 кг.. Преобладават плодовете от 6 до 8 кг. Те се отличават с висок процент на захарност (12-13 %), сочност, тънка кора, не много семки и голяма издръжливост.

Евгений гарантира, че такава диня може да престои и 20 дни на терасата, преди да я разрежем.

А ние му вярваме, защото при него дините стават наистина много вкусни!

 

Градините в с. Милево

Запознаваме те с още един от производителите от градините на BILLA.

От с. Милево, област Пловдив, ти представяме Георги Траков, който отглежда вкусни зеленчуци, които достигат до твоята трапеза чрез нашите магазини.

Георги се занимава професионално със земеделие от 15 години. Обработва над 300 декара земя с чушки, зеле, домати и краставици. Той знае колко важно е да дадеш, за да получиш, и затова полага специални грижи за земята, която обработва.

От партньорството си с BILLA получава сигурност, която през годините се превръща в доверие – две много важни за нас неща.

 

Градините с. Трилистник

Запознаваме те с още един от производителите от градините на BILLA.

От с. Tрилистник ви представяме Христо Кумчев, който отглежда свежи и сочни сладки ябълки, сливи, броколи, салата и череши, които достигат до твоята трапеза право от неговите градини и любимия ти BILLA магазин.

“Българските ябълки са най-вкусни, защото тук има много слънце и хора, които са вложили душата и сърцето си в това да отгледат качествена продукция.” - споделя той.

Затова – когато и да обичаш да похапваш от тях, те идват от градините, където стават много вкусни!

 

Градините с. Оризари

Отправяме се на пътуване към с. Оризари и Светла Бузова, която отглежда свежи и вкусни моркови.

Пред камерата ни тя разказва повече за себе си, стопанството си от 800 декара и продукцията си от най-хубавите български моркови – идеално прави и със свежа зеленина при изваждане.

Светла споделя радостта си от факта, че благодарение на BILLA на всяка българска трапеза могат да присъстват висококачествени моркови, родно производство и още:

 

Градините с. Петърч

Пътуването продължава: от с. Петърч ви представяме Калоян Николов, който отглежда зеленчуци от 20 години, като сред тях са тиквички, зеле и сладка царевица, които достигат до вашата трапеза чрез нашите магазини.

Калоян обработва земята с много любов и търпение, а резултатът всеки път е качествена българска продукция, съчетала в себе си неповторим вкус и неизменно качество.

Благодарение на партньорството му с BILLA, всеки може да опита свежите зеленчуци на Калоян и да се убеди сам!

 

Градините с. Градина

В китното с. Градина живее Драгомир Стойчев, който отглежда в стопанството си вкусна и висококачествена продукция, която се простира на 3000 декара. Тя включва чушки, дини, зеле и трайни насаждения – много от които си виждал сред плодовете и зеленчуците, които ти предлагаме всеки ден!

Драгомир се занимава със земеделие от 2006 г. и споделя за удоволствието и сигурността да се работи с партньор като BILLA и още:

 

Градините с. Левка

Отскачаме и до с. Левка, община Свиленград, където в подножието на тракийско светилище се отглеждат над 200 декара първокачествени пъпеши – от тези, които стават много вкусни!

Запознаваме се с Борис Борисов, който отглежда вкусна и висококачествена продукция, която достига до вашата трапеза чрез нашите магазини, а днес споделя с нас как да изберем добре узрял пъпеш:

1.) Кората трябва да е добре омрежена.

2.) Цветът трябва да е наситен.

3.) Неповторимият аромат на пъпеш трябва да се усеща добре!