1. home
  2. 6 съвета за умно пазаруване в супермаркета

6 съвета за умно пазаруване в супермаркета
 

 

18/01/2024- Колко пъти ви се е случвало да влезете в супермаркета, да купите няколко торби с продукти и когато тръгнете да ги подреждате вкъщи да осъзнаете, че хем сте изхарчили планирания бюджет, хем не сте се снабдили с всичко необходимо?


Ако се припознавате в тази история, то следващите редове са за вас, защото ще споделим 6 ценни съвета за това как да пазарувате умно в супермаркета, без да правите компромис с качеството на храната. Нека ежедневния пазар се превърне в едно леко и приятно занимание, което същевременно е финансово ефективно. Да започваме! 


1. Планирайте предварително – купувайте умно

Лутането в супермаркета без план какво да купите често коства повече време и пари, отколкото сте готови да отделите. Решението е лесно – изгответе предварително списък за пазаруване, съдържащ необходимите за седмицата хранителни и нехранителни продукти. Така не само ще си спестите някои импулсивни покупки, от които нямате нужда, но и ще имате много по-добър контрол върху семейния бюджет като цяло, тъй като храната обикновено е едно от най-големите пера в него. Предварителното планиране има още едно предимство – можете да прегледате седмичната брошура на супермаркета, от който пазарувате, и да се сдобиете с голяма част от необходимите продукти на промоция. Освен че спестявате пари, по този начин пестите и време, защото когато пазарувате със списък, не се връщате по няколко пъти за продукти, които сте пропуснали. Звучи практично, но колко от нас всъщност го правим?  


2. Гледайте грамажа, не опаковката

Публикувано наскоро проучване на българския пазар показа, че кутиите на много от бонбониерите тежат повече, отколкото шоколадовите бонбони в тях. Тази тенденция се наблюдава в световен мащаб при най-различни хранителни и нехранителни продукти, като производителите често залагат на това, че повечето клиенти не обръщат внимание на грамажа и се подвеждат по голямата опаковка. Ако искате да пазарувате умно и практично, не попадайте в тази група на доверчиви потребители и винаги проверявайте грамажа, особено когато искате да сравните цените на сходни продукти.


3. Обръщайте внимание и на по-долните рафтове

Следващият път, когато пазарувате хранителни стоки за седмицата, си направете експеримент и се загледайте към кои продукти посягат най-често хората. Почти винаги това са артикулите, наредени на нивото на очите им. Не пренебрегвайте продуктите, които се намират на по-долните рафтове, защото там често се крият стоки на по-ниска цена, но с отлично качество. Преглеждайте цялостно разнообразието от артикули и може би ще откриете новите ви любими продукти, които ще олекотят значително вашия бюджет.


4. Търсете собствените марки

През последните години популярността на собствените марки в световен мащаб все повече расте и причината за това е, че потребителите калкулират все по-внимателно и прагматично своите разходи. Собствените марки са отлично решение за семейния бюджет, защото предлагат продукти с проверено качество на много по-ниска цена от сходни на тях маркови продукти. Заради по-високото търсене след пандемията, водещите веригите в Европа постоянно разширяват портфолиото си от собствени марки в различни категории, за да предложат по-голямо разнообразие на клиентите си. Сред тях е и BILLA България, която предлага собствени марки във всеки ценови сегмент, като веригата лансира и по-висок клас гурме продукти за ценители, под серията BILLA Premium.


5. Станете лоялен клиент и пестете пари с всеки пазар

Един от най-популярните начини да спестявате пари от пазаруване в супермаркета е като станете лоялен клиент и се възползвате от специалните карти за отстъпки, с които цените на подбрани стоки стават още по-достъпни.


Пример за успешна лоялна програма, от която се възползват милиони българи, е BILLA Card – картата за отстъпки в магазини BILLA, която дава достъп до много предимства. С нея колкото повече пазарувате всеки месец, толкова повече пари спестявате. Бонус ваучерите, които раздава супергероят Билли, са степенувани в зависимост от натрупаната сума на месечни покупки с една BILLA Card. За поне 100 лв. месечен пазар в BILLA получавате 1 лев отстъпка при следващо пазаруване, за минимум 200 лв. можете да закупите един от предварително избраните артикули на месеца само за 0.01 лв., а за 300 лв. и 500 лв. печелите съответно 5% и 10% отстъпка върху цялата сметка.    


6. Възползвайте се от специалната кампания „Достъпно в BILLA за всеки“

Ще завършим поредицата от съвети за умно пазаруване, като ви напомним за актуалната кампания „Достъпно за всички в BILLA“, с която веригата даде начало на изгодните предложения за своите клиенти за 2024 г. В рамките на седмичната брошура на BILLA можете да откриете разнообразие от качествени продукти за семейната трапеза на изключително достъпни цени с отстъпки до -50%, както и 1+1 оферти с два продукта на цената на един, атрактивни предложения от собствените марки на BILLA и празнична селекция от артикули, с които да отбележите специалните моменти.      

 

Офертите в новата брошура „Достъпно в BILLA за всеки“ са налични в периода 18.01.- 24.01. и включват неустоими предложения, като 5 кг картофи в мрежа за 3.99 лв., краве сирене в кутия за 5.99 лв./кг и телешки колбас от 320 гр. за 2.99 лв. За още по-разумно пазаруване, заложете на собствените марки на BILLA и се възползвайте от прясно тесто за пици BILLA за 2,59 лв./400 г, пушено свинско филе Clever 200 г за 4,39 лв. г и крема сирене Clever 100 г. само за 1,25 лв.


Не ни остана друго освен да ви пожелаем приятно и умно пазаруване през настоящата година. А останалите предложения в новата седмична на BILLA можете да разгледате онлайн на сайта на веригата: https://www.billa.bg/promocii/sedmichna-broshura