Главно съдържание

През 2019г. BILLA дари 57 783 лв. в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

През 2019г. BILLA дари 57 783 лв. в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

10/01/2020
Със средствата събрани в рамките на кампанията през изминалата година бяха подпомогнати 14 семейства

През 2019г. BILLA дари 57 783 лв. в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

57 783 лв. бяха събрани в рамките на инициативата на BILLA България за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми през 2019 г. Кампанията се осъществява за четвърта поредна година съвместно с Фондация „Искам бебе“. В рамките на проекта „За повече деца в България“ през 2019 г. BILLA подпомогна 14 двойки, като всяка от тях получи финансиране за ин витро процедури. Средствата бяха събрани от дарения на каса от клиенти на веригата и от отчисления от продажбата на артикули с марка BILLA.

Проектът „За повече деца в България“ се фокусира върху разрешаването на един от най-наболелите социални проблеми в България, а именно ниските нива на раждаемост. Един от факторите, причина за негативната демографска ситуация, е репродуктивните проблеми при над 145 000 двойки в България. Затова с кампанията „За повече деца в България“ BILLA цели финансирането на ин витро процедури, изследвания и здравни консултации на двойки, които мечтаят да станат родители.

„BILLA е една от малкото компании в страната, които подкрепят двойки с репродуктивни проблеми. Надяваме се с нашата инициатива да дадем по-голяма гласност на проблема и да стимулираме и други големи компании да последват нашия пример. Да бъдеш родител е най-големият дар и затова сме щастливи, че имаме възможността да помогнем за това мечтата на много семейства да се сбъдне. За нас това е изключително значима кауза и се радваме, че толкова много хора застават зад нея. “, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Партньорството между Фондация „Искам бебе“ и BILLA България стартира през 2016 г. Само за 4 години проектът „За повече деца в България“ постигна забележителен успех, като подпомогна 31 двойки, 14 от които вече се радват на своите щастливи бебета. От началото на инициативата досега са дарени общо 134 000лв.