Главно съдържание

Фермерски пазари ще се провеждат на паркинга на BILLA всяка събота

Фермерски пазари в BILLA

27/06/2020
На събитията ще се предлага голямо разнообразие от български продукти

Фермерски пазари в BILLA

Фермерски пазари ще се провеждат всяка събота на паркинга на BILLA в столичния кв. „Младост“. Събитията се организират от Фондация Биоселена в рамките на инициативата „Произведено във фермата“.

Фермерски пазари ще се провеждат всяка събота на паркинга на BILLA в столичния кв. „Младост“. Събитията се организират от Фондация Биоселена в рамките на инициативата „Произведено във фермата“. Търговската верига вече беше домакин на пазарите, като през уикендите на юни посрещаше производители от цялата страна. След успеха на инициативата BILLA и Фондация Биоселена решиха да удължат партньорството си. Така събитията ще продължат всяка събота от 10:00 ч. до 18:00 ч. на паркинга на супермаркета на бул. „Александър Малинов“ в София. В поредицата от пазари ще вземат участие над 30 малки производители от цялата страна.

С общи усилия BILLA България и Фондация Биоселена целят да скъсят пътя на фермерските и занаятчийски храни, произведени от малки производители в селски райони, до потребителите.

„Щастливи сме да продължим партньорството си с Фондация Биоселена и заедно да помогнем на повече малки български семейни ферми и производители да предлагат продукцията си. Така, освен че подкрепяме родното производство, предоставяме на потребителите лесен и удобен достъп до качествени фермерски и занаятчийски продукти“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Всяка седмица различни родни производители ще предлагат продукцията си в специално обособена част с шатри пред BILLA. Посетителите ще имат възможност да разгледат и закупят разнообразни сезонни и традиционни предложения, произведени от български фермери и занаятчии. Млечни продукти, плодове и зеленчуци, сладки и печива, месни деликатеси са само част от продуктите, които ще посрещат клиентите на пазара.

Пресни и свежи БИО череши, боровинки, касис, малини и други плодове ще са акцентът на следващото издание на фестивала.

Вече 20 години BILLA България работи усърдно в подкрепа на развитието на местното производство и бизнес. Доказателство за това е разнообразният асортимент на веригата, 90% от който е доставен от български фирми. За изобилието от български продукти в обектите от веригата се грижат над 460 местни производители.