Главно съдържание

BILLA България с второ място в конкурса Employer Branding Awards

Престижното отличие бе връчено за участие в категория „Employer Branding Video“

16/02/2021 - BILLA България бе отличена с второ място в категория “Employer Branding Video”

BILLA България бе отличена с второ място в категория “Employer Branding Video” в престижния конкурс за постижения в областта на работодателската марка – Employer Branding Awards. Това е четвъртото издание на Годишните награди и първата изцяло онлайн официална церемония по награждаването. Веригата е петият по големина работодател в страната, а служителите ѝ наброяват над 4500 души.

Видеото, с което печели сребърното отличие, представя ключовите предимства на BILLA, като отговорен работодател, който поставя в центъра на своята дейност хората. Тези възможности се превръщат и в основните фактори, които задържат служителите за по-дълго в компанията. Стажът на голяма част от тях е над 10 години, а през 2020 г. 24 души отбелязват заедно с компанията своя 20-годишен юбилей. Защото са част от историята на веригата от самото начало.

„Това признание е изключително важно за нас. То доказва още веднъж, че политиките, които утвърждаваме и надграждаме, са работещи. За нас, хората ни са сърцето на компанията и най-важният ни ресурс. Щастливи сме, че многобройните ни екипи са изградени мотивирани личности, които търсят както възможности за личностно и кариерно развитие, така и начини за подобряване на работната среда, която формираме заедно – като едно голямо семейство,“ споделя Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.

Компанията предоставя постоянни възможности за кариерно израстване на всеки член на екипа, мотивиран да се развива. Чрез менторската си програма, подкрепя новите попълнения в екипа и адаптацията им към новите задължения и отговорности. Веригата цени обратната връзка от служителите си и непрестанно я търси, чрез допитвания за удовлетвореност. Чрез вътрешната си инициатива – Социален фонд, BILLA България оказва финансова подкрепа на служители и техните семейства, за медицински разходи и покриване на лечение. Той се формира чрез доброволно отделяне на средства на служителите от професионално възнаграждение, в размер по желание. Това са само част от предимствата, които веригата притежава, като работодател, с грижа за своите екипи.

Видеото, отличено с награда, е съвместен проект, реализиран между BILLA България и BULGARIA WANTS YOU – платформа, която представя в цялост на потребителите и обединява в един сайт, освен възможностите за работа, и информация за стандарта, условията, средата и начина на живот в региона на бъдещата им месторабота. Основна цел на партньорството е създаване на стимули за повече хора, напуснали България, да се върнат и да я преоткрият, като намерят подходяща и удовлетворяваща ги професионална реализация у нас. Цялото видео ще откриете тук.