Главно съдържание

BILLA България с първо място за маркетинг, свързан с кауза, на Наградите за отговорен бизнес 2018

BILLA България с първо място за маркетинг, свързан с кауза, на Наградите за отговорен бизнес 2018

27/02/2019
Отличието е за съвместната инициатива на компанията с Фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми

BILLA България с първо място за маркетинг, свързан с кауза, на Наградите за отговорен бизнес 2018

BILLA България спечели първо място в категория „Маркетинг, свързан с кауза“ на Наградите за отговорен бизнес 2018, организирани от Българския форум на бизнес лидерите. Отличието бе връчено на Стоян Тачев, ръководител на отдел „Управление на проекти и процеси“ и координатор „Корпоративна отговорност“, на стилна церемония, на която присъстваха представители на бизнеса, правителството, държавнте институции и дипломатическия корпус. Наградата на BILLA е за съвместната инициатива с Фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

29 577 лв. бяха събрани през 2018 г. в рамките на кампанията „Да помогнем заедно“, инициирана от търговската верига и организацията през 2018 г. Средствата бяха дарени на 7 семейства, избрани на случаен принцип, и ще бъдат използвани за ин витро процедури. През 2018 г. съвместният проект на BILLA България и Фондация „Искам бебе“ се реализира на два етапа. През първия от всеки продаден продукт с марка BILLA се даряваше 1 стотинка в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми. Във втората фаза на кампанията клиентите имаха възможност на подкрепят каузата, като направят дарение от 1 лв. на касите на магазините на BILLA.

„Отличието за маркетинг, свързан с кауза, е поредното признание за усилията на BILLA България да работи за разрешаването на различни социални проблеми. Проектът с Фондация „Искам бебе“ е особено специален за целия ни екип, тъй като има силата да променя живота на семейства, които години наред се борят за собствено дете. Щастливи сме, че заедно можем да им помогнем да сбъднат тази мечта“, коментира Бойко Сачански, управител на BILLA България.

Компанията е ангажирана дългосрочно с подкрепата за двойки с репродуктивни проблеми, като си партнира с Фондация „Искам бебе“ от 2016 г. От тогава досега са подпомогнати 17 семейства.

Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите ежегодно отличават компаниите, които успешно развиват политиката си за социална отговорност и инвестират в устойчиви проекти. Победителите се определят от независима комисия от представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичните среди и медиите.