Главно съдържание

BILLA България с нови четири златни медала за най-високо качество

BILLA България с нови четири златни медала за най-високо качество

20/06/2018
Отличията QUDAL са резултат от независимо проучване сред българските потребители

BILLA България с нови четири златни медала за най-високо качество

BILLA България спечели нови четири златни медала QUDAL. Те са резултат от независимо пазарно проучване QUDAL – Quality medal General II 2018/2019, проведено от швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH). В рамките на изследването на анкетираните български потребители са зададени въпроси с отворен отговор, което означава, че те са имали възможност свободно да посочат коя компания им предлага най-високо качество. BILLA е събрала най-много гласове в четири ключови категории – „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за хлебни изделия“, „Отдел за прясно месо“, както и за програмата за лоялност на търговската верига.

Проучването бe реализирано под формата на онлайн въпросник, използващ методологията CAWI – DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing – Deep Mind Awareness). То се проведе през март 2018 г. и в него се включиха 1200 респонденти на възраст над 15 години.

„Горди сме с поредното признание, което получихме, но най-много ни радва фактът, че медалите QUDAL са за няколко категории от ключово значение за BILLA. Непрекъснато полагаме усилия, за да развиваме отделите си за свежи продукти и храни, приготвени на място. В магазините ни потребителите могат да открият прясно изпечен хляб само с натурални съставки, вкусни български плодове и зеленчуци, отгледани по програма за намаляване на пестицидите, както и прясно месо, което на 90% е с български произход, доставено от внимателно селектирани доставчици. Тези продукти вече са се превърнали в символ на безупречно качество. Програмата за лоялност също е сред основните ни приоритети и сме щастливи, че клиентите ни я оценяват високо. Медалите QUDAL са изключително ценни, защото те отразяват реалната оценка на потребителите, които са най-важното жури за нас“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

През годините търговската верига е печелила неколкократно медали QUDAL. През 2014 г. компанията получи най-много потребителски гласове в категориите „Символ за най-високо качество“, „Верига за продажби на дребно“ и „Международна верига за продажби на дребно“. През 2016 г. BILLA бе отличена за отделите „Пресни плодове и зеленчуци“ и „Прясно месо“, както и за програмата й за лоялност. Компанията стартира силно и 2018 г. с QUDAL за категориите „Символ и най-добър пример за най-високо качество на българския пазар“ и „Верига за продажби на дребно“.