Главно съдържание

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

20/09/2019
Компанията спечели приза в категория „Ангажираност към потребителите и пазара“

BILLA България отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди

За четвърта поредна година BILLA България е отличена в един от най-престижните бизнес конкурси в Европа – Европейски бизнес награди. Тази година компанията спечели приза „Национален победител“ в категория „Ангажираност към потребителите и пазара за компании с оборот от над 150 милиона евро“. Търговската верига е избрана сред 2 753 компании, включени в престижния списък за високи бизнес резултати „Ones to Watch“. Журито е съставено от бизнес лидери, политици и представители на академичната общност.

„За нас е огромна радост, че BILLA отново е „Национален победител“ на Европейските бизнес награди. Да бъдем сред най-добрите компании в Европа е поредното признание за работата, старанието и отдадеността на целия ни екип. Това отличие носи със себе си и огромна отговорност. Kато една от най-големите компании на българския пазар, за нас винаги е било приоритет не просто да удовлетворяваме нуждите и желанията на пазара и нашите клиенти, но и да ги надминаваме, предлагайки качествени продукти, достъпни цени и комфортно пазаруване“, коментира Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

BILLA е лидер по брой магазини в страната със 129 обекта в 38 града. Компанията е на българския пазар от 19 години, като за това време е успяла да се наложи като значим инвеститор в местната икономика. Веригата си партнира активно с родни производители и им помага да развиват бизнеса си и да се позиционират в търговската мрежа. Компанията подсигурява работа на над 4500 души и е един от най-големите и стабилни работодатели на българския пазар.

Показателен за високото доверие на клиентите към веригата е и фактът, че в четири поредни години я избират за свое любимо място за пазаруване в единствената потребителска класация у нас „Любими марки“.

Отличията, които до момента BILLA България притежава в конкурса на Европейските бизнес награди са: „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“ (2015г. и 2016г.), а през 2018 г. - „Национален победител“ в категорията „Социална отговорност и опазване на околната среда“. В две поредни години (2018г. и 2019г.) компанията е включена и в престижния списък за високи бизнес резултати „Ones to Watch“.