Главно съдържание

9,2 % ръст за BILLA България през 2017 г.

9,2 % ръст за BILLA България през 2017 г.

23/04/2018
8 нови магазина и над 1,3млн. клиенти на седмица отчита компанията за изминалата година

9,2 % ръст за BILLA България през 2017 г.

За поредна година BILLA България бележи високи финансови резултати. През 2017 г. увеличението в брутния оборот спрямо 2016 г. е с 9,2%. Брутните приходи от продажби на стоки възлизат на над 854 млн. лв. BILLA отбелязва и още един положителен резултат за миналата година – 8 нови магазина, 3 от които в големи търговски центрове в София. Компанията започна силно и 2018 с отварянето на 2 супермаркета – един във Варна и един в столичния Bulgaria Mall. Така BILLA вече е представена в 37 града в страната със 120 обекта.

През 2017 г. чрез ритейл марката BILLA, REWE International AG (част от германската REWE Group) управлява супермаркет бизнеса на REWE Group в 5 държави от Централна и Източна Европа (България, Русия, Словакия, Чехия и Украйна) от централата си във Винер Нойдорф в Австрия. Оборотът на тези пазари бележи ръст от 10,4% в сравнение с 2016 г. Броят на новооткритите магазини е 25 и така мрежата на BILLA в Централна и Източна Европа достигна до 631 обекта. Благодарение на това разширение служителите в супермаркетите в петте страни вече са 21 315.

„За поредна година BILLA България е сред отличниците в семейството на REWE International AG. Високите финансови резултати са показателни за начина, по който нашата компания се приема от клиентите, както и за доверието, което сме успели да завоюваме през всичките тези години на пазара. Затова не е изненада, че можем да се похвалим с над 1,3 млн. клиентски посещения на седмица. Продължаваме да поддържаме същото високо ниво и през 2018 г. и да предлагаме на клиентите си безупречно качество, достъпни цени и комфортно пазаруване“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Експанзия

BILLA е лидер по брой магазини в България със 120 обекта, 47 от които са в София. Търговската верига успя да се наложи и като първенец по отношение на супермаркетите в столични молове. Компанията е представена в Serdika Center, Mall of Sofia, Park Center, Bulgaria Mall и Mega Mall. Инвестиционните планове на BILLA са насочени към продължаване на експанзията и в следващите години.

Служители

BILLA България е един от най-големите работодатели у нас с повече от 4500 служители в 37 града в страната. С отварянето на нов обект търговската верига разкрива 40-50 работни места и по този начин допринася за намаляването на безработицата в регионите. BILLA има ясна и дългосрочна политика, насочена към служителите, като целта на компанията е да поддържа сплотен и високо квалифициран екип, мотивиран да постига успехи.

Социално отговорна кампания

Основен приоритет на BILLA България е не само да инвестира в местната икономика, но и в значими каузи, които допринасят за разрешаването на наболели социални проблеми. През 2017 г. компанията издаде втория си Доклад по корпоративна отговорност, отчитащ постиженията й по отношение на продуктите, служителите, околната среда и обществото. Търговската верига е ценен партньор на редица неправителствени организации, с които работи по устойчиви във времето проекти. През 2018 г. BILLA продължава дългосрочната си национална кампания „Ние обичаме България“, осигуряваща финансова помощ за значими паметници на културата. Тази година инициативата ще подпомогне Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“. В подкрепа на каузата компанията организира голям благотворителен концерт на 22 май в Арена Армеец с участието на някои от най-обичаните български изпълнители.