Главно съдържание

Кампания съвместно със Сдружение SOS Детски селища


BILLA България не остава безчувствена и пред болезнената тема за децата без родители и децата в риск. Бъдещето на тези деца е наша кауза, която подкрепяме в партньорство със Сдружение SOS Детски селища. В рамките на 2016 г. дарихме 30 000 лева в парични суми и ваучери за храна, като подпомогнахме общо 203 деца и младежи, за които организацията се грижи. С дарените средства бяха закупени кухни, мебели, радиатори, бяха подменени дограми и интериорни врати и бе направена топлоизолация на закупени или наети от организацията жилища в градовете София и Перник, както и на къщите в детското селище в град Трявна. С част от сумата бяха платени сметки за топлинна и електрическа енергия. Дарените ваучери бяха раздадени на бенефициенти от приемните семейства, семейните домове и центровете за обществена подкрепа на сдружението.

 

През месец ноември на 2016г. BILLA проведе и още една инициатива в подкрепа на Сдружение „SOS Детски селища“: 1 стотинка от всеки закупен продукт с марка BILLA бе даряван за децата, за които организацията се грижи. Общо 30 000лв. бяха дарени, за да могат близо 500 деца да се подготвят за първия учебен ден и за Коледa през годината. Като партньор на инициативата BILLA осигури и възможността на малчуганите да получат всички необходими ученически принадлежности за един успешен старт на новата учебна година, а след това и специални изненади за Коледните празници.

Благотворителната инициатива е част от дългосрочната политика на BILLA България да инвестира усилия и ресурси в сфери, в които има належаща нужда.