1. home
  2. За BILLA
  3. Корпоративна социална отговорност
  4. BILLA | Кампания съвместно със Сдружение SOS Детски селища

Кампания съвместно със Сдружение SOS Детски селища

BILLA България не остава безчувствена и пред болезнената тема за децата без родители и децата в риск. Бъдещето на тези деца е наша кауза, която подкрепяме в партньорство със Сдружение SOS Детски селища. В рамките на 2016 г. дарихме 30 000 лева в парични суми и ваучери за храна, като подпомогнахме общо 203 деца и младежи, за които организацията се грижи. С дарените средства бяха закупени кухни, мебели, радиатори, бяха подменени дограми и интериорни врати и бе направена топлоизолация на закупени или наети от организацията жилища в градовете София и Перник, както и на къщите в детското селище в град Трявна. С част от сумата бяха платени сметки за топлинна и електрическа енергия. Дарените ваучери бяха раздадени на бенефициенти от приемните семейства, семейните домове и центровете за обществена подкрепа на сдружението.


BILLA България дарява 13 000 лева на „SOS Детски селища“ Сумата ще бъде използвана в подкрепа на детското развитие и обучение


15.12.2020 - BILLA България дари 13 000 лева за децата, част от програмите на SOS Детски селища у нас. Сумата ще бъде използвана за закупуване на лаптопи и таблети за децата в „SOS Детски селища“ в град Трявна, за покриване на текущи разходи на SOS Дом „Надежда“ в град Габрово, както и за SOS Център за обществена подкрепа в град Перник.


Сътрудничеството между компанията и организацията за социално развитие стартира през 2010 година. То се превръща във важен елемент за развитие на дългосрочната политика на търговската верига, в която тя успешно инвестира усилия и ресурси в сфери, в които има актуална нужда.


„С SOS Детски селища се радваме на устойчиво дългогодишно партньорство. В BILLA България дълбоко вярваме, че семейството и, в частност, децата, са бъдещето, в което трябва да инвестираме. Не можем да не бъдем съпричастни към онези в риск, които израстват без родители. Ето защо, чрез регулярни дарения, ние подкрепяме тяхното развитие, като им даваме възможност да подобрят дигиталните си знания и умения,“ споделя Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.


BILLA България продължава и съвместното си сътрудничество с Българския Червен кръст чрез инициативата „Купи и дари“, която е целогодишна. Всеки клиент, който би искал да направи индивидуално дарение, може да го направи. В касовата зона на всеки магазин на компанията в страната, клиентите могат да открият количка за пазаруване, обозначена с логото на проекта, в която да дарят закупени от магазина трайни хранителни стоки. Събраните продукти на месечна база се предават на местните структури на БЧК на регионален принцип. Благодарение на дарителската акция, от началото на 2020г. до месец ноември, са подпомогнати 4 049 нуждаещи се граждани с хранителни стоки на стойност 49 581,88 лв.