1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Свински джолан с три вида боб и царевичен сос

Свински джолан с три вида боб и царевичен сос


Време за приготвяне
330 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
свински джолан с кост
200 г
целина
1 глава
лук
7 скилидки
чесън
2 бр.
морков
2 стръка
селъри
500 мл
бяло вино
6 бр.
бахар на зърна
2 бр.
дафинов лист
10 бр.
черен пипер на зърна
1 с.л.
сух риган
3 ч.л.
червен пипер
3 ч.л.
чубрица
1.5 връзка
магданоз
100 мл
олио
200 г
брашно
1 ч.л.
сол
400 г
червен боб от консерва
400 г
бял боб от консерва
250 г
замразен зелен фасул
30 г
шалот
200 г
домат
200 мл
доматен сок
150 мл
маслиново масло
200 г
бекон
400 г
царевица от консерва
500 мл
прясно мляко
150 мл
животинска сметана
4 стръка
розмарин

Приготвяне

1
Брашното, олиото, 2 ч. л. чубрица, риганът, 2 ч. л. от червения пипер и солта се смесват в купа до получаването на гъста каша. Джоланите се намазват с получената смес.
2
Поставят се в подходящ  огнеупорен съд,  в който се добавят нарязаните морков, целина, селъри, лук и 4 скилидки чесън. Подправя се с бахара, дафиновия лист, черният пипер, ½ връзка магданоз. Сипва се виното, завива се с фолио и се пече 2 часа и 30 минути, в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Готовото месо се изважда от тавата и се охлажда за кратко. След това се накъсва и се поставя във форма за терин, постлана с хартия за печене, която се притиска с подходяща тежест и се охлажда в хладилник за около час.
4
Наситненият шалот и останалия чесън се запържват в 100 мл маслиново масло, прибавят се трите вида боб, доматът - нарязан на кубчета и  доматеният сос. Готви се около 10 минути и се овкусява се с 1 ч. л. чубрица, 1 връзка магданоз и солта.
5
Беконът за соса се нарязва на малки кубчета и се запържва в 50 мл маслиново масло до златисто. Добавят се царевицата и останалия червени пипер. Последователно се сипват сметаната и млякото и  се готви около 10 минути. Отстранява се  от огъня и получената смес се блендира, след което се прецежда през фина цедка.
6
Охладеният терин се изважда от формата и се оформя на порции, които се запичат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.
7
Сервира се в чиния с гарнитурата и соса. Гарнира се със стръкче розмарин.

Подобни рецепти