Политика за поверителност

Тази интернет страница www.billa.bg  се притежава и управлява от „БИЛЛА България“ ЕООД в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба.

Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни, както и за Вашите права. БИЛЛА запазва правото си да променя Политиката за поверителност по всяко време, за което ще Ви информира по подходящ начин.

БИЛЛА не обработва лични данни на лица под 18 години, без съгласието на техните родители или законни представители.

БИЛЛА се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на сайта. Чрез обработката на Вашите лични данни и при спазване на тяхната поверителност, ние подготвяме съдържание, което би могло да съответства на Вашите потребителски предпочитания. БИЛЛА използва личните Ви данни единствено за целите, за които са събрани.

Сигурността на сайта се постига чрез технически и организационни мерки срещу загуба, унищожаване,  проникване, изменение или разпространение на Вашите данни от неоторизирани лица.

Лични данни, които обработваме

За да използвате нашия сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. Събираме от Вас лична информация само когато ни я предоставите доброволно – например при попълване на формата за контакт на сайта или когато се абонирате за получаването по електронна поща на актуални новини за нашите продукти. Личната информация може да включва данните Ви за контакт, като напр. име, пощенски адрес, телефонен номер, адрес на електронна поща и др.

Начините за събиране на лична информация, които ние използваме са:

  • форма за контакт, чрез която се обслужват запитвания от наши клиенти;
  • форма за регистрация за получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации;
  • електронна поща.
Ние използваме данните Ви само за целите, за които ги събираме. При обработката на Вашите запитвания и когато използвате нашите услуги, ние понякога използваме подизпълнители, които получават само необходимите за случая данни. Предоставените от Вас данни се използват за следните цели:
  • за идентификация на Вашите запитвания, подадени чрез формата за контакт или друг онлайн канал за обслужване на клиенти;
  • за изпращане на информация към Вас относно актуални предложения на БИЛЛА, в случай че сте се абонирали за получаване на електронен  бюлетин от БИЛЛА;
  • за идентификация при провеждане на игри и онлайн кампании на БИЛЛА.
Ако сте се съгласили да получавате електронен бюлетин от БИЛЛА, ние използваме Вашата електронна поща, за да Ви изпращаме периодично информация за нашите актуални предложения за продукти, промоции, игри, кампании и друга любопитна информация.
На нашата интернет страница може да има съобщения за игри, промоции, анкети и кампании, в които може да участвате, както и препратки към такива активности (напр. във Facebook). Ние използваме предоставената от Вас информация само в случаите, които сте се съгласили да участвате в тези активности, за да осъществим контакт с Вас.

Събраната информация се обработва от БИЛЛА единствено с цел предоставяне на избрани от Вас услуги и осъществяване на връзка с Вас. След постигане на целта, за която сме събрали Вашите лични данни, ние се задължаваме незабавно да ги унищожим, освен ако няма законов срок за тяхното съхранение.

Вашите права

Ако сте предоставили Ваши лични данни на БИЛЛА, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:
  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от БИЛЛА;
  • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни и правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
  • право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин  и други маркетингови комуникации и др.;
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.
Ако искате да упражните правото си на достъп, коригиране или отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на съобщение на newsletter@billa.bg или чрез изпращане на писмо на пощенски адрес: гр. София 1404, бул. „България“ № 55, „БИЛЛА България“ ЕООД, отдел „Маркетинг“.

Употреба на бисквитки (cookies)

Когато посещавате нашата интернет страница, ние събираме обобщена информация за Вас чрез използване на бисквитки.  Бисквитките (Cookies)  са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на БИЛЛА да подобрява сайта, така че той да съдържа максимално полезна информация за Вас, когато го посещавате. Чрез бисквитките ние Ви предоставяме персонализирана информация, която е достъпна само за Вас. При този процес не се съхраняват никакви лични данни, т.е. чрез бисквитките на сайта БИЛЛА не може да Ви идентифицира като личност.

Повечето интернет браузъри позволяват контрол на употребата на бисквитки. Въпреки това, някои бисквитки са запазени при отварянето на сайта без ние да сме имали възможност да поискаме Вашето съгласие. За запаметяването на другите бисквитки ще бъде необходимо Вашето съгласие.

Сайтът използва следните бисквитки:
- Сесийни бисквитки;
- Бисквитка за pop-up;
- Бисквитка за уеб трафик;
- Бисквитка за защита на личните данни.

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

БИЛЛА не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Google Analytics

Сайтът използва Google Analytics – уеб базирана услуга предоставена от Google Inc. (“Google”).  Google Analytics използва бисквитки, които се запаметяват на Вашия компютър. Бисквитките позволяват тематизация и персонализация на съдържанието чрез изготвяне на доклади и анализ на активността Ви при посещение на сайта.

Информацията, която бисквитката генерира за Вашата активност на сайта (включително и Вашия IP адрес) се прехвърля и запазва на Google сървър в САЩ. Google предоставя данните или възлага обработването им на трети лица само, ако това е подходящо и доколкото действащото право не забранява това.

Google не обвързва Вашия IP адрес с други данни, които обработва.  Анонимността на Вашия IP адрес на сайта се постига чрез кодиране в рамките на държавите членки на Европейския съюз и държави страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. По изключение пълният IP адрес може да бъде прехвърлен на Google сървъра в САЩ и съкратен там.

Социални мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Tweeter и други такива предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. БИЛЛА не отговаря за защитата на личните Ви при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Приставки/Plugins

Сайтът използва Социални приставки/Social Plugins, които представляват софтуерни компоненти прибавящи допълнителни възможности към Вашия интернет браузър, при съгласие с техните условия и регистрация. Ние използваме следните Приставки:

Facebook

Сайтът използва Social Plugins на социалната мрежа Facebook, която се поддържа от  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“). Тази приставка се разпознава по логата на Facebook (бяло „f” на син фон или „вдигнат нагоре палец“) или се отличава с „Facebook Social Plugin“. Списъкът и видовете Facebook Social Plugins може да видите тук: https://developers.facebook.com/products/social-plugins/.

Когато посетите страница от сайта, която съдържа Facebook приставка, Вашия интернет браузър се свързва директно със сървърите на Facebook и съдържанието на приставката ще бъде прехвърлено директно от Facebook към Вашия интернет браузър, който ще го свърже с интернет страницата. Чрез свързването с тези Facebook приставки, Facebook получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена дори и да нямате регистрация или да не сте се вписали във Facebook.

Информацията (включително IP адреса Ви) се прехвърля и запазва от Вашия интернет браузър директно към сървър на Facebook в САЩ. Ако сте вписан във Facebook, посещението на сайта може да се отрази незабавно на Вашия Facebook профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона „Харесвам“, или напишете коментар, тази информация веднага ще бъде прехвърлена от Вашия интернет браузър към Facebook и ще бъде запаметена там. Информацията ще бъде също публикувана на Вашия Facebook профил и видима за приятелите Ви във Facebook.

Моля запознайте се с условията и възможностите за настройка за защита на личните Ви данни и целта и обхвата обработка им на:  https://www.facebook.com/policies. Ако не желаете Facebook да отразява посещението на сайта на Вашия Facebook профил е необходимо да се отпишете от Facebook преди да посетите сайта.

Google +

Сайтът използва Social Plugins на социалната мрежа Google+, която се поддържа от  Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Тази приставка се разпознава по логата на Google („+1“ бутон на бял или цветен фон). Списъкът и видовете Google+ Social Plugins може да видите тук: https://developers.google.com/+/web/.

Когато посетите страница от сайта, която съдържа Google + приставка, Вашия интернет браузърсе свързва директно със сървърите на Google и съдържанието на Приставката ще бъде прехвърлено директно от Google към Вашия интернет браузър, който ще го свърже с интернет страницата. Чрез свързването с тези Google приставки, Google получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена дори и да нямате регистрация или да не сте се вписали във Google+.

Информацията (включително IP адреса Ви) се прехвърля и запазва от Вашия интернет браузър директно към сървър на Google в САЩ. Ако сте вписан във Google+, посещението на сайта може да се отрази незабавно на Вашия Google+ профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона „+1“ тази информация веднага ще бъде прехвърлена от Вашия интернет браузър към Google и ще бъде запаметена там. Информацията ще бъде също публикувана на Вашия Google профил и видима за Вашите контакти в Google+.

Моля запознайте се с условията и възможностите за настройка за защита на личните Ви данни и целта и обхвата обработка им на:  https://developers.google.com/+/web/buttons-policy. Ако не желаете Google да отразява посещението на сайта на Вашия Google+ профил е необходимо да се отпишете от Google+ преди да посетите сайта.

Tweeter

Сайтът използва Social Plugins на микро-блог услугата Tweeter, която се поддържа от Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA ("Twitter"). Тази приставка се разпознава по логото на Tweeter. Списъкът и вида на Tweeter Social Plugins може да видите тук: https://dev.twitter.com/web/overview.   

Когато посетите страница от сайта, която съдържа Tweeter приставка, Вашия интернет браузър се свързва директно със сървърите на Tweeter и съдържанието на приставката ще бъде предадено директно от Tweeter към Вашия интернет браузър, който ще го свърже с интернет страницата. Чрез свързването с тези Tweeter приставки, Tweeter получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена дори и да нямате регистрация или да не сте се вписали във Tweeter.

Информацията (включително IP адреса Ви) се прехвърля и запазва от Вашия интернет браузър директно към сървър на Tweeter в САЩ. Ако сте вписан във Tweeter, посещението на сайта може да се отрази незабавно на Вашия Tweeter профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона „Tweet“ тази информация веднага ще бъде прехвърлена от Вашия интернет браузър към Tweeter и ще бъде запаметена там. Информацията ще бъде също публикувана на Вашия Tweeter профил и видима за Вашите контакти в Tweeter.

Контакти за въпроси

В случай, че имате въпроси относно начина, по който обработваме личните Ви данни или свързани въпроси, моля свържете се с нас по някой от следните начини:
- Обадете се на: + 359 (02) 8188 100;
- Пишете на: info@billa.bg или
- Изпратете писмо на: гр. София 1404, бул. „България“ № 55, „БИЛЛА България“ ЕООД, отдел „Маркетинг“.