Кулинариум

Кулинариум

Посрещнете лятото с радост и новия слънчев, цветен и пъстър брой на списание Кулинариум!

Пригответе се за много вкусни рецепти, смели експерименти и любопитни факти! Погледнете класическите рецепти през очите ни и им добавете щипка ексцентричност, защото лятото вдъхновява за приключения!

Изчистете тялото си от насъбралите се токсини и го заредете с ударна доза витамини и положителни емоции!

Бъдете хидратирани и заредени – с храна за тялото и душата!

Подсладете живота на любимите си хора с неустоими десерти!

Затегнете коланите, защото заедно ще открием очарованието на родните места, а след това ще прекосим Тихия океан!

А с талоните, които ще откриете в новия брой на “Кулинариум”, сега спестявате повече от 50 лв., което е и една добра инвестция в летни емоции!

Краставиците С вкус на лято

Краставиците
С вкус на лято

Дори само ароматът на прясна краставица е в състояние да настрои сетивата Ви на лятна вълна! Този така любим зеленчук е свеж, лек, полезен и приканващ към експерименти. Да, точно така, защото краставиците отдавна не са запазена марка само за салатите. Те смело излизат от всякакви клишета, за да се пренесат в козметиката, супите, сандвичите и още много, защото краставицата е всичко друго, но не и просто вода! Всъщност, високото водно съдържание, в комбинация с ценните за човешкото тяло хранителни вещества, я превръщат в истинско съкровище. Затова не губете време, а изпробвайте нашите свежи предложения за сандвич с краставица, авокадо и пиле или салата от краставици с пържено тофу, а защо не и един ободряващ фреш от краставици?

Любимци
от българските градини

Черешите, пъпешът и динята са любимците на лятото! Сочни, вкусни и сладки те идват, за да внесат радост на трапезите и усмивки на лицата Ви!

Черешите са мощен антиоксидант, регулират естествените процеси в тялото и чудесно се интегрират във всякакви ястия – като минем през почти всички десерти и стигнем до агнешкото месо. Освен това са чудесни пресни, сушени, на сладко или на компот.

Пъпешът, от своя страна е първенец по аромат. Уханието му е наситено, трайно и носи със себе си настроение за приключения! Той е полезен за бъбреците, жлъчката и черния дроб, бори се успешно с главоболието и стреса и поддържа младостта на клетките.

Няма как да не споменем и динята – царицата на лятото! Тя е доказан борец срещу атеросклероза, рак и сърдечносъдови заболяваия. Като допълнение на това, тя ефективно ни предпазва от дехидратиране и прочиства организма!

За да научите още повече за любимците на лятото, вземете новия брой на “Кулинариум”, където ще откриете и страхотна рецепта за лимонада с диня и мед!

Любимци от българските градини
Кюфтенцата в различни роли

Кюфтенцата
в различни роли

Всеки обича кюфтенца, а сега те идват по-вкусни от всякога! От любимата рецепта на баба, през вашите кулинарни експерименти, та чак до шедьоврите на майстор-готвачите! Този любим на всички деликатес се заражда в древен Рим и изминава дълъг път, докато стигне до Вашата чиния. Различните рецепти са се развивали, варирали и променяли, докато са се превърнали в така любимите на всички изкушения. Добрата новина е, че вече не трябва да се чувствате гузно всеки път, щом посегнете към апетитните кюфтенца. В “Кулинариум” представяме на Вашето внимание няколко изпитани и изключително вкусни рецепти за кюфтенца и О! Изненада! Каймата не е главен герой в нито едно от предложенията. Изпробвайте пилешки кюфтета с пармезан и зелен сос, изпробвайте спаначени кюфтета с лек сос, експериментирайте с магданозени кюфтета, насладете се на млечни кюфтета с доматен сос или пък си пригответе кюфтета с тиквички с халуми. Сигурни сме, че ще си оближете пръстите!

Десерт
съвсем по френски

Французите знаят как да подслаждат живота си.

Вземете вкусен пример от тях, като разлистите новия брой на “Кулинариум” и научите повече за прочутия френски десерт малфьой. Той се приготвя изключително лесно – от бутертесто и вкусен крем. Вариациите на този изтънчен десерт са безброй – в зависимост от това с какви плодове ще изберете да го комбинирате.

За да погъделичкаме въображението Ви, сме подбрали специална рецепти за милфьой с къпини и милфьой с крем от шоколад и шамфъстъци.

Удоволствието е гарантирано!

Десерт съвсем по френски
Пием бира, готвим с бира

Пием бира,
готвим с бира

През летния сезон няма нищо по-хубаво от чаша студена бира! Кехлибарената течност утолява жаждата и предизвиква доброто настроение. Светът на пивото е голям и вълнуващ откъм вкусове. Бирата има дълга и богата история, която дава предпоставки за наистина светло бъдеще.

В новия брой на “Кулинариум” ще Ви разкажем малко повече за ползите от бирата и ще Ви предложим неустоимо меню с нейно участие. Не чакайте повече, а си сипете чаша бира и... пригответе нашите фантастични вкусни предложения за бирени моркови, печено пиле с бира и печени кюфтета с манатарки и бира.

И докато повечето хора с лекота комбинират солените ястия с кехлибарното пиво, малцина са смелчаците, които го използват за приготвянето на десерт. Истината е, че горчивите нотки перфектно могат да се комбинират с някои сладкиши и да създадат еуфория за сетивата. Опитайте!

За рибите
и дълголетието

Всички знаем за многобройните ползи от редовната консумация на риба. Тя е нискокалорична и лесно се преработва от организма. Месото на рибата е богато на цинк, желязо, йод, витамини A, D и Е, както и такива от група B. Предоставя и всички основни аминокиселини, необходими за човешкия организъм.

Знаем също, че рибата е най-вкусна, когато е прясна и добре приготвена. Ето защо, ние от BILLA, с грижа за здравето и добрия вкус, предлагаме разнообразен асортимент от прясна риба в избрани наши магазини.

В новия брой на “Кулинариум” споделяме рецепти за дълголетие, които включват лаврак по средизеноморски, рибни пръчици от треска и пъстърва по класическа френска рецепта.

Така че, ако все още не сте хванали златната рибка – отбийте се в BILLA. Ние сбъдваме кулинарни желания!

За рибите и дълголетието
Царете на Плодовете

Царете на
Плодовете

Горските плодове са безценен дар от природата. В тях се включват малините, къпините, касисът и горските ягоди. Те притежават много от необходимите за здравето хранителни вещества, богати са на фибри, антиоксиданти и спокойно можем да ги определим като идеалната сезонна храна.

В новия брой на “Кулинариум” ще Ви раазкажем подробно за ползите от редовната консумация на горски плодове, ще споделим любопитна информация за тях, а също така ще дадем и практични съвети за съхранение им.

Не чакайте, а разгърнете новия брой с купичка горски плодове пред Вас!

Хаваите
преживявания в рая

В средата на Тихия океан се намира природен рай с ненадминати по красота пясъчни плажове. В хармония с вулканичния релеф и безкрайните сини вълни, хавайските острови привличат сърфисти и туристи от цял свят.

В новия брой на “Кулинариум” Ви отвеждаме далеч от всички проблеми, за да изпълним съзнанието Ви с чувство на спокойствие и усещане за пълно щастие.

Мислено Ви пренасяме на някои от неверотните плажове, където морето е винаги тихо, а всяка гледка се запечатва дълбоко в съзнанието Ви.

Разбира се, даваме и практически съвети за пътуване, които съвсем спокойно могат да превърнат мечтата, наречена Хаваи, в реалност!

Хаваите преживявания в рая

Списание Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017г. по данни на BluePoint от януари 2018г. Можеш да го закупиш от всеки BILLA магазин за 1.99 лв. или 0.99 лв. с BILLA Card.

Списанието се отпечатва на всеки 3 месеца и на последната му страница ще намериш талони, с които можеш да закупиш артикули с отстъпка. Отстъпките са валидни за периода, посочен върху талона или до изчерпване на количествата. Търси продукта от талона във всеки магазин BILLA. Възможно е поради силно увеличено търсене в отделни дни някои продукти да не са налични във всеки магазин. Талоните не могат да се заменят за тяхната парична стойност.