Main Content

Кулинариум

Кулинариум

Пролетта е свежестта и символът на новото начало! Тя е вкусна, зареждаща с енергия, пълна с цвят и страхотни аромати на пресни плодове и зеленчуци. Пролетния брой на списание „Кулинариум“ ви очаква по магазините, зареден със свежи кулинарни приключения! В него ще откриете рецепти, с които да посрещнете великденските празници, салати, с които да се заситите, вкусни веган предложения и още много интересни статии и кулинарни творения в страхотна пролетна тематика

И разбира се, освен изкушения във всякакви форми, ще откриете и талони за отстъпки, благодарение на които ще може да спестите над 20лв. при пазаруването си за месец март, април и май.

Списанието може да бъде закупено с BILLA Card само за 0,99лв. във всеки BILLA магазин.

Пригответе се за уютните вечери и вкусни приключения като видите малка част от темите в броя.

5 вечери в една кошница

5 вечери в една кошница

Пролетта идва, времето става все по-хубаво, а ние трябва да се настроим, че лятото е само след няколко месеца. В този преходен период много хора се чувстват като изсмукани – уморени, без настроение. Това е пролетната умора. Добре е в менюто си да включим храни, богати на желязо – като дробчета, или на витамин B1 – като свинското. Предвидили сме лесни и много вкусни рецепти с именно тези продукти. Мнозина пък спазват великденските пости и имат нужда от идеи за богати на хранителни вещества ястия без месо. За тях сме избрали две рецепти с боб и нахут от консерва – изумително вкусни и без грам животински продукт. Но пролетта е и сезонът на агнешкото. Често след някой голям празник – Великден или Гергьовден, остава печено месо. Ще ви споделим идея как да му дадете втори шанс, като го превърнете в апетитна баница. За вас остава да вземете необходимите продукти от най-близкия магазин BILLA.

 

Вкусни яйца с… Още неща

Този път излезте от рамките на празника и поднесете символа на живота, новото начало и изобилието по впечатляващ начин. Освежете любимите си ястия със средиземноморски подправки, добавете им зеленчуци и сосове, придайте им неустоим вид и сложете доза вкусна екзотика на празничната трапеза.

Вкусни яйца с… Още неща
 
Великден – празникът на празниците

Великден – празникът на празниците

Не смеем да казваме кой е по- големият празник – Коледа или Великден. Всеки се доверява на своето усещане, всеки сам преценява на кой от двата да даде предимството. В едно обаче сме сигурни. Докато Коледа е празник, който малко или много затваря семейството в едни от най-интимните му кръгове, то Великден е по-различен, по- отворен към света. До голяма степен това се дължи и на сезоните, в които се отбелязват двата празника. В края на декември времето по презумпция е студено, вали сняг, природата се е сгушила, а с нея – и хората. Докато пролетта е времето, когато всичко живо иска да излезе на въздух, да се радва на слънцето и празнува прераждането на света. Възкресението – и от природна, и от религиозна гледна точка – белязва Великден и ни кара да повярваме отново в силата на промяната. Именно то прави Великден по- големия празник за вярващите, защото е и олицетворение на християнската идея за възкръсването на праведниците в един по-хубав свят. Без да задълбаваме в религия, ние ви предлагаме основните елементи на всяка великденска трапеза – козунака, яйцето и агнето. Към тях прибавяме една салата и една супа, и двете в духа на Великден

 

Зеленото е цветът на пролетта

Всяка година пролетта ни показва що е то ново начало. Кръговратът на природата кара света около нас да избуява във всички багри на свежото зелено, защото е време на мястото на старото да се роди нещо ново. И ние така – заредени с желание за живот и енергия, решихме в познатите ястия да сложим нещо различно и, естествено, зелено. Ето как към старите рецепти за таратор, баница и ризото добавихме и от най- характерния цвят за пролетта. Таратора ще направим с леворда – защото тя ще се справи с всяка остатъчна зимна авитаминоза и защото неслучайно легендата гласи, че е първата храна, с която станалите от зимен сън мечки се хранят. А и няма да има нужда да добавяме чесън, защото тя носи прекрасния му аромат. Неслучайно е позната и като див чесън. Баницата ще завием с лапад и много пресен лук – защото са от най-големите дарове на пролетта и защото ще ни дадат така необходимите по това време на годината витамини, желязо и магнезий. В ризотото пък ще смесим спанак, коприва и лапад – не само защото в тази комбинация вкусът им е ненадминат, а и защото заедно борят пролетната умора сигурно и детоксикират организма безотказно.

Зеленото е цветът на пролетта
 
Традиционната паста в модерен вариант

Традиционната паста в модерен вариант

Роднините са се събрали около празничната трапеза в очакване на най-светлия християнски празник – Рождество Христово. Всички са притихнали, за да може най-възрастният да разчупи питката. Бъдникът гори в огъня, лампичките на елхата мигат, а децата тръпнат в очакване на подаръците, които само да мине полунощ и ще бъдат наредени под нея от приказния Дядо Коледа. Магични моменти! И всичко, което правим през този ден, всичко, което слагаме на празничната трапеза, има символично значение и пресъздава магията за плодородие и късмет. Неслучайно се готвят и храни, които набъбват – боб, ориз, булгур, леща... Посланието, което отправяме към съдбата, е толкова да набъбнат и късметът, и богатството в дома ни. В традиционната за Бъдни вечер пита се поставя паричка – символ на богатството. Някъде слагат и дрянова пъпка на когото се падне, ще бъде здрав през цялата година. На трапезата се редят нечетен брой постни ястия – 7, 9 и т.н. Предлагаме ви няколко идеи точно за тях. Светли празници!

 

Репичките – предвестникът на пролетта

Несправедливо пренебрегвани понякога, репичките са истински бомби от витамини. С изключително свежия си вкус те са наслада за небцето и са задължителни за великденската трапеза.

Репичките – предвестникът на пролетта
 
Какво искат жените

Какво искат жените

Няма какво да увъртаме, пролетта е сезонът на нежната половинка от човечеството. И не само заради 8 март, а защото пролетта е жена, картина на Ботичели, нежност, възраждащ се живот, цветя и копнеж за ново начало. Затова посвещаваме тези страници на дамите, на техните желания, вкусове и стремежи. И макар да знаем колко различен може да е отговорът на въпроса „Какво искат жените?“, за няколко неща сме напълно сигурни: жените искат да изглеждат добре (тоест да са здрави, слаби и красиви), да бъдат обичани и… шоколад, естествено. А повечето дами с удоволствие биха заменили свинската пържола с една добре приготвена риба – защото е полезна, защото е лека и защото седи красиво в чинията.

 

Списание “Кулинариум” е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2019г. по данни на BluePoint от февруари 2020г. Можете да го закупите от всеки BILLA магазин за 1.99 лв. или 0.99 лв. с BILLA Card.

Списанието се отпечатва на всеки 3 месеца и на последната му страница ще намерите талони, с които можете да закупите артикули с отстъпка. Отстъпките са валидни за периода, посочен върху талона или до изчерпване на количествата. Търсете продукта от талона във всеки магазин BILLA. Възможно е поради силно увеличено търсене в отделни дни някои продукти да не са налични във всеки магазин. Талоните не могат да се заменят за тяхната парична стойност.

Условия за употреба на мобилно приложение BILLA Кулинариум: виж ТУК.

Кулинарните магии са на твоя телефон с мобилно приложение BILLA Кулинариум! Открий над 300 видео рецепти. А всеки месец добавяме нова авторска рецепта на Chef Виктор Ангелов.

Свали го напълно безплатно от:
GOOGLE PLAY
APP STORE

мобилно приложение BILLA Кулинариум