Кулинариум

Кулинариум

Лятото отлетя неусетно на гребена на вълните и се подготвяме за приветстването на есента – като сезон и кулинарно предизвикателство!

Приемете го със списание “Кулинариум” и поемете на пътешествие из дебрите на третия годишен сезон и изкушенията за трапезата, които той предлага със специалното участие на даровете от природата: кестени, гъби, сливи, целина и още много!

Не забравяйте – в новия брой ще намерите и талони за отстъпки, с които ще спестите над 30лв. при пазаруването си за рецептите през септември, октомври и ноември.

И преди листата да са започнали да се ронят от дърветата, пристъпваме към акцентите в новия брой, а именно:

Царевицата и сладка, и солена

Царевицата и сладка, и солена

Царица на полето и на трапезата в късното лято и през цялата есен - царевицата нe отстъпва по нищо на много други продукти със своите качества и полезни вещества, а в новия брой на BILLA “Кулинариум” ви даваме няколко апетитни идеи за солени и сладки изкушения с нея.

Сезонът на Листопадите

Листата се ронят от дърветата и е време да сменим и сезоните в кухнята - леките ястия отстъпват на повече месни специалитети, а в темата в “Кулинариум” “Сезонът на листопадите” главна роля имат кестените, тиквата, целината и смокините.
Как да не се изкушите?!

Сезонът на Листопадите
Ухание на Блаженство

Ухание на Блаженство

Когато от кухнята се разнася ухание на току-що приготвено ястие, значи майстор-готвачът у дома е открил специалните рецепти за блаженство за всички сетива от “Кулинариум”!
Потапяме се във вкусовете на няколко рецепти със заешко, пъдпъдък, скумрия и ароматни горски гъбки!

Гъбена супа стъпка по стъпка

Супите са необятна кулинарна територия, в която бродим често през есента, когато листата падат, времето захладнява, а гъбите са чест гост на трапезата в разнообразни рецепти. За тези от вас, които правят първите си стъпки с ароматите супи, в „Кулинариум” ви чакат две рецепти за гъбена супа - стъпка по стъпка до съвършения резултат!

Гъбена супа стъпка по стъпка
Изненади в буркани

Изненади в буркани

Обръщаме поглед към корените и традициите в консервирането: тънкости, идеи и няколко малки тайни при приготвянето на бурканите със сладка и компоти, които да ни връщат към лятото през зимата - разлистете „Кулинариум” и ги открийте!

Бързи решения с пушена сьомга

Сьомгата е изкушение за всички у дома, но приготвянето ѝ си има своите тънкости и тайни. Покорете ги с няколко лесни и бързи решения от страниците на „Кулинариум”, с които ще впечатлите приятели и семейство в края на деня, с повод или без!

Бързи решения с пушена сьомга
Месо и плодове хармоничната двойка

Месо и плодове хармоничната двойка

Любими месни специалитети си подават ръка с есенните плодове. Резултатът? Кулинарна комбинация, създадена в съзнанията на майстор-готвачите, излязла от страниците на „Кулинариум” и сътворена от вас - у дома!

Мазнините обратно на масата

Мит е, че мазнините нямат място в менюто - и ще ви го докажем в новия “Кулинариум”! Запознайте се с няколко факта за различните видове мазнини и от какви източници е за предпочитане да ги приемате!

Мазнините обратно на масата
Шанхай един мегаград

Шанхай един мегаград

За финал на кулинарната ни обиколка в 12-тия брой на “Кулинариум” ще се отправим към Шанхай - град, който съчетава по неописуем начин традиции и поглед към бъдещето, модерни технологии и история. И разбира се, ще ви споделим и няколко тайни, които ще ви бъдат от полза при посещение там!

Списание “Кулинариум” е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2017г. по данни на BluePoint от януари 2018г. Можете да го закупите от всеки BILLA магазин за 1.99 лв. или 0.99 лв. с BILLA Card.

Списанието се отпечатва на всеки 3 месеца и на последната му страница ще намерите талони, с които можете да закупите артикули с отстъпка. Отстъпките са валидни за периода, посочен върху талона или до изчерпване на количествата. Търсете продукта от талона във всеки магазин BILLA. Възможно е поради силно увеличено търсене в отделни дни някои продукти да не са налични във всеки магазин. Талоните не могат да се заменят за тяхната парична стойност.

Условия за употреба на мобилно приложение BILLA Кулинариум: виж ТУК.