BILLA представя българските традиции в производството на месни деликатеси с пътуващо изложение

Кампанията „BILLA Месни традиции“ ще запознае потребителите с технологията на производство на сурово-сушени месни продукти с традиционно специфичен характер

 

10/11/16 - През ноември и декември ще се проведе пътуващо изложение в избрани магазини на търговската верига в градовете София, Пловдив и Бургас. Всеки желаещ ще може да научи директно от българските производители за традицията при приготвянето на сурово-сушените месни продукти: „Филе Елена“, „Луканка Панагюрска“, „Роле Трапезица“ и „Кайсерован врат Тракия“, както и да ги дегустира. Експерти от институциите партньори на инициативата - Министерство на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните, ще отговарят на всички въпроси, свързани с качествата на специфичните храни и контрола върху тяхното производство. Кампанията е организирана съвместно със Сдружението „Традиционни сурово-сушени месни продукти“ и е подкрепена от Българска стопанска камара.

 

Сурово-сушените деликатеси, които ще бъдат представени („Филе Елена“, „Луканка Панагюрска“, „Роле Трапезица“ и „Кайсерован врат Тракия“), са вписани в Европейския регистър като храни с традиционно специфичен характер. Производството им се подчинява на строго определени правила, които гарантират високо качество и запазване на традиционния вкус. Изискването към производителите на тези продукти е да работят по утвърдени традиционни методи, с еднакви рецептури и при едни и същи технологични параметри.

 

„Чрез кампанията „BILLA Месни традиции“ искаме да подкрепим българските производители, като насочим вниманието на родния потребител върху месните деликатеси, произведени по традиционна българска рецепта. Гордеем се с неоспоримите предимства на сурово-сушените месни продукти и искаме да запознаем повече българи с традицията в тяхното производството, част от културната ни идентичност“, сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

 

В изложението ще вземат участие производители, част от Сдружението „Традиционни сурово-сушени месни продукти“: „Димитър Маджаров“ 2 ЕООД, „Лотос“ ООД, „Лалов и Вачев“ ЕООД, „Ников – Иван Костадинов“ ЕТ, „ЕКО МЕС“ ООД, „Карол Фернандес Мийт“ ООД, „БЕЛЛА“ АД, „Тандем Габрово“ ООД, „Бони Холдинг“ АД и „ЕЛИТ-МЕС МИНЕВ-РОДОПА-В.Т.“ ООД.

 

В края на септември и началото на октомври BILLA България отново заяви подкрепата си към родното производство, като организира изложение на качествени български млечни продукти по БДС. На него потребителите успяха да дегустират и да се запознят с предимствата и ползите от тяхната консумация.

Обратно