BILLA откри първата „Школа за експерти“ в България

Веригата ще подготвя висококвалифицирани специалисти в най-новия си обучителен център

04/07/16 - BILLA България отвори специализиран обучителен център в София на ул. „Опълченска“ 35. В официалната церемония по прерязването на лентата на новия обект участваха Ваня Динева, финансов директор на BILLA България, Христо Атанасов, оперативен директор на BILLA България, и Дончо Барбалов, зам.-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност“. Официални гости на събитието бяха още представители на Агенцията по заетостта, Министерството на образованието и науката, както и на германското посолство. Обучителният център ще подготвя новопостъпващите и настоящите служители на веригата с цел да засили мотивацията им за кариерно развитие и повишаване на професионалната им квалификация.

 

Експерти ще обучават служителите на различни дейности, свързани с работата в магазините – обслужване на каса, обслужване на клиенти на различните витрини в супермаркетите, грижа за стоковия поток и ефективна организация на служителите и на всички работни процеси в магазина. Обучителният курс включва и електронно обучение, изготвено в специални модули, които да позволяват бързото и лесно усвояване на новата информация.

 

Обученията в центъра ще са фокусирани и върху усъвършенстването на лидерските умения на сътрудниците и управлението на човешки ресурси, като идеята е да се създаде и поддържа екип от професионалисти с потенциал за заемане на мениджърски позиции във филиалите на веригата.

 

След успешното завършване на обучението служителите, сдобили се с нови умения и компетенции за работа, ще бъдат сертифицирани от BILLA според австрийските стандарти на веригата.

 

 „Нашето мото е: „Оформяме живота отвъд всички очаквания“, защото се стараем да отговорим на очакванията на всички наши клиенти, а откриването на обучителния център е стъпка точно в тази посока. Искаме не само клиентите ни да са доволни от професионалното обслужване, което предлагаме, но също така и колегите ни да идват с удоволствие на работа, мотивирани от възможностите за кариерно развитие и професионална квалификация, които им осигуряваме. Силно вярвам, че всеки мениджър е толкова успешен, колкото са хората от екипа му“, сподели Ваня Динева, финансов директор на BILLA България.

 

Проектът „Школа за експерти“ е част от корпоративната стратегия на BILLA България за създаването и поддържането на силен екип от вдъхновени от работата си специалисти. Компанията поема сериозен ангажимент за повишаване мотивацията, удовлетвореността и ангажираността на служителите си, като прилага съвременни подходи и добри международни практики, утвърдени в цяла Европа.


Обратно