BILLA България е „Национален шампион“ на Европейските бизнес награди за втора поредна година

Компанията бе отличена за своите инициативи в сферата на „Екологичната и корпоративна устойчивост“

13/09/16 - BILLA България отново е „Национален шампион“ на Европейските бизнес награди. Веригата се сдоби с престижния приз за втора година, след като представи своите топ проекти и инициативи в сферата на корпоративната социална отговорност и опазването на околната среда. Това е поредно отличие за компанията и нейната висока социална ангажираност.

 

„Този приз е огромна чест за нас. Да представяме България в престижен конкурс от ранга на Европейските бизнес награди и то за втора поредна година е повод за гордост и удовлетворение. Щастливи сме, че усилията на целия ни екип в посока опазване на околната среда и създаване на добавена стойност за обществото и държавата са високо ценени и на европейско ниво“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

 

Тази година BILLA България издаде първия си доклад за своите постижения в страната в сферата на корпоративната социална отговорност за периода 2010 – 2014 г. Добрите резултати на търговската верига за тези 4 години бяха представени и пред журито на Европейските бизнес награди. Само част от впечатляващите постижения са: намаляването на емисиите на парникови газове с 15%, рециклирането на 72% от отпадъците през 2014 г., оползотворяването на около 30% от общото количество биоразградими отпадъци от магазините BILLA в София, като те се преработват до получаването на биогаз, използван за генериране на електроенергия.

 

Следващият кръг на Европейските бизнес награди ще стартира на 14 септември, когато BILLA ще представи страната ни и ще се състезава с компании от 34 държави. Победителите от този кръг ще бъдат обявени в началото на 2017 г.


Обратно