BILLA България дарява 10 000 лв. за пострадалите от Хитрино

Веригата ще се включи в кампанията на БЧК

 

13/12/16 - BILLA България ще дари сумата от 10 000 лв., за да подкрепи пострадалите при взрива в шуменското село Хитрино. Инцидентът взе 7 жертви и разруши десетки къщи. Търговската верига ще се включи в кампанията на Българския червен кръст за набиране на средства за засегнатите от експлозията. Парите ще се използват за възстановяването на домовете на жителите на Хитрино.

 

 „Изказвам най-искрените си съболезнования към близките на загиналите и пострадалите при взрива. Съпричастни сме с трагедията на сънародниците ни в Хитрино и считаме, че е наш дълг да им помогнем в този труден за тях момент. В допълнение, като част от инициативата на БЧК за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите, във всеки от нашите 109 магазина в страната са поставени специално обозначени колички, в които наши клиенти могат да закупят и дарят хранителни стоки от първа необходимост“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

 

Търговската верига е последователна в политиката си на социално отговорна компания, която полага усилия за разрешаването на наболели проблеми в обществото. През годините BILLA многократно е заявявала подкрепата си за хора в нужда. Компанията се стреми да дава положителен пример за отговорно поведение и да привлича общественото внимание върху значими каузи.

Обратно