Любими български изпълнители пяха в подкрепа на Паметника на връх Шипка

Грандиозният концерт в зала „Арена Армеец“ бе кулминацията на инициативата „Ние обичаме България“ на BILLA

01/06/2016 - Грандиозният благотворителен концерт „Звезди пеят за България“ събра на една сцена едни от любимите български изпълнители. Сигнал, D2, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Поли Генова, LaTiDa и Бон-Бон, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Преслава Пейчева, Веси Бонева и VS Dance се обединиха и дадоха „гласа“ си безвъзмездно, за да помогнат за възстановяването на един от най-обичаните български символи – Паметника на свободата на връх Шипка. Събитието събра над 8000 зрители.

 

Концертът бе част от дългосрочната национална кампания „Ние обичаме България“ на BILLA България в подкрепа на 100-те национални туристически обекта.

 

Спектакълът в подкрепа на Паметника на връх Шипка беше открит с емоционален рецитал на стихотворението „Опълченците на Шипка“. С интересни факти за Паметника, в събитието се включи и Стефка Кьосева – внучка на строителя на съоръжението Пеньо Атанасов. Акцент в програмата беше и Поли Генова, която представи за първи път на най-голямата българска сцена своя хит „If love was a crime“, който достигна до 4-то място в престижния конкурс Евровизия. Общото музикално изпълнение на вечната песен „Хубава си, моя горо“ развълнува до сълзи публиката и постави зрелищен финал на благотворителния спектакъл.

 

„За мен и целия екип на BILLA България е изключително важно да насочим усилията и инвестициите си не само в нови бизнес проекти, а и в каузи и инициативи, които ще останат след нас и ще вдъхновят младите българи. Именно затова стартирахме кампанията „Ние обичаме България“ и сме сигурни, че с всяка следваща година тя ще е все по-успешна. Благодаря на всички звездни посланици, на всички наши партньори и на всички българи, които подкрепиха каузата и дойдоха на концерта. За нас това е истински успех!“, заяви Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

 

Водещи на благотворителния концерт „Звезди пеят за България“ бяха актьорът Александър Кадиев и телевизионната журналистка Десислава Стоянова, които, както всички изпълнители, подкрепиха инициативата безвъзмездно. Сред специалните гости на събитието бяха зам.-министърът на туризма г-жа Ирина Георгиева, зам.-министър на културата г-жа Бони Петрунова, омбудсманът на Република България г-жа Мая Манолова, зам.-кметът на София г-н Дончо Барбалов, представители на властта, представители на REWE Group, посланици, бизнесмени и медии.

 

Всички средства, събрани от продажбата на билети от концерта „Звезди пеят за България“, ще бъдат дарени за реставрацията на Паметника на свободата на връх Шипка. BILLA ще дари и допълнителна сума, за да подкрепи инициативата.

 

Кампанията „Ние обичаме България“ ще се провежда всяка година за период от 100 дни и е подкрепена от Министерство на културата, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните, Министерство на младежта и спорта и Столична община. Всяка година инициативата ще подкрепя различни обекти, които имат нужда от неотложна поддръжка и защита. Основен медиен партньор на концерта е bTV Media Group.

 

Всички желаещи могат да подкрепят кампанията „Ние обичаме България“ и каузата, като преведат средства по сметката на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“:

 

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
клон Казанлък
бул. „Розова долина“ № 4
НПМ „Шипка-Бузлуджа“
BG25UNCR96603184097010
UNCRBGSF

Обратно