Двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за подпомагане от BILLA и Фондация „Искам бебе“

Досега в съвместната кампания за осигуряване на допълнителни средства за ин витро процедури са събрани близо 25 000 лв.
09/08/16
- BILLA България и Фондация „Искам бебе“ стартираха съвместната кампания за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми в края на месец март. Инициативата е под мотото „За повече деца в България“ и е дългосрочна. До момента събраните средства от нея са близо 25 000 лв.

Кандидатури от двойки с репродуктивни проблеми ще се приемат от Фондация „Искам бебе“ в периода от 10 до 24 август 2016 г., като всички необходими условия и формуляри за кандидатстване са налични на сайта на Фондацията. В присъствие на нотариус, представител на Фондацията и представител на BILLA, ще бъдат изтеглени 6 печеливши двойки и 3 резервни.

„Оценяваме каузата на кампанията като истински значима и я подкрепяме изцяло. С инициативата целим не само да противодействаме на задълбочаващата се в страната демографска криза, а и най-вече да помогнем на много български семейства да сбъднат мечтата си да отгледат и възпитат свое дете“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България. 

Средствата за кампанията се набират чрез продажба на картички с артистични композиции на известния детски фотограф Калина Арсова. Картичките са на стойност 1,99 лв. и се предлагат в търговската мрежа на BILLA в цялата страна. Всички средства от продажбата на картичките ще бъдат използвани за финансирането на ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми.

Миналата година BILLA България се включи и в национална благотворителна кампания съвместно с Фондация „Нашите недоносени деца“.  

Обратно