BILLA отвори нов магазин в Пазарджик

Новооткритят супермаркет е втори пореден за града
25/02/16 - BILLA България официално откри своя първи магазин за 2016 г. Магазинът се намира в гр. Пазарджик на адрес ул. „Георги Бенковски“ 12 и с него общият брой на магазините BILLA в страната става 99.
Новооткритият търговски обект е разположен на комуникативна и лесно достъпна локация в близост до центъра на града, а посетителите му ще могат да се възползват от удобна паркинг зона. Асортиментът на магазина е специално подбран така, че да отговаря на нуждите и изискванията на клиентите, които ще пазаруват в него. Прочети

BILLA стана „Компания на годината“ за 2015

Веригата бе отличена в категорията „Етичен бизнес модел“ в ритейл сектора

19/02/16 - BILLA България спечели престижния приз „Компания на годината“ на Годишните награди на сп. Business Lady. В категорията за „Етичен бизнес модел“ за 2015 г. BILLA се яви като безспорен лидер в ритейл сектора заради своята последователна политика в областта на корпоративната социална отговорност, грижата за клиентите и служителите, иновациите, и налагането на устойчив бизнес модел. Прочети

BILLA представя първия си доклад по корпоративнa отговорност

Устойчивостта и социалната отговорност са интегрална част от корпоративната стратегия на веригата

18/02/16 - BILLA България прави прозрачнa и достъпнa стратегията си за устойчив бизнес, като публикува своя пръв доклад по корпоративна отговорност. Докладът илюстрира последователността, с която BILLA оперира по отношение на продуктите, околната среда, служителите си и обществото като цяло, както и бъдещите цели, които си поставя. Прочети

BILLA България мери сили с компании от 32 държави на Европейските бизнес награди

Онлайн гласуването на сайта на Наградите е отворено

08/02/16 - Само няколко месеца след като BILLA България бе отличена като „Национален шампион“ на Европейските бизнес награди в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“, компанията продължава надпреварата си в следващия етап на Наградите, където се изправя срещу 53 европейски компании от 32 държави в битка за титлата „Национален шампион на публиката“.
Прочети

Новият стикер албум на BILLA изпраща децата на необикновено пътешествие във времето

Инициативата се осъществява за пета поредна година, като досега участие в нея са взели близо 300 000 деца

28/01/16 - „Праисторическите времена“ е темата на петата стикер-енциклопедия на BILLA България. Тя разкрива любопитни факти от времето, когато динозаврите и пещерните хора са обитавали планетата Земя. Докато събират стикерите от албума, децата ще научат какво всъщност са фосилите, колко са били големи зъбите на страшния Ти-Рекс или пък кога се е появил първият човек.
Прочети

Електроенергия от отпадъци – мисията възможна

BILLA България оползотвори над 30% от биоотпадъците си през 2015 г., превръщайки ги в енергиен ресурс

18/01/16 - Над 30% или 626 тона от биоразградимите отпадъци, генерирани от BILLA България през 2015 г. са били преработени в столичното предприятие за третиране на отпадъци – инсталация „Хан Богров“. Те са оползотворени и превърнати в компост и биогаз, използван за производство на електроенергия.

Прочети 

 

BILLA с ново двойно откриване в страната само в рамките на седмица

Поморие се сдоби с първия си магазин от веригата

22/12/15 - Още два магазина BILLA отвориха врати в един и същи ден. Това са супермаркетите в София на адрес ж.к. Обеля 2, ул. „Дико Илиев“ 6 и в Поморие на ул. „Княз Борис I“ 104. С тези два търговски обекта общият брой на BILLA магазните в България става 98. За първи път жителите на Поморие ще имат възможност да пазаруват от супермаркет на веригата BILLA в града си. За софиянци пък това ще бъде поредният BILLA магазин, който ще им предостави високо качество, което всеки може да си позволи.
Прочети

BILLA с тройно откриване на магазини в София и Варна

С тях общият брой на супермаркетите от веригата в страната става 96

17/12/15 - Два нови магазина BILLA в София и един във Варна отвориха врати след официална церемония, провела се едновременно и на трите локации. Новите супермаркети посрещнаха първите си клиенти с много изненади и отстъпки. С тези три нови магазина общият брой на търговските обекти на BILLA в България става 96.
Прочети

Кв. „Подуене“ в София се сдоби с изцяло реновиран BILLA магазин  

Жителите на квартала ще могат да се възползват от много нови услуги и удобства в ежедневното си пазаруване

13/12/15 - Обновяването на магазин BILLA в столичния квартал „Подуене“ официално приключи. Супермаркетът на бул. „Владимир Вазов” №20 вече разполага с освежена фасада и търговска зала, както и с изцяло нови хладилни витрини, снабдени с енергоспестяващо LED осветление.
Прочети 

BILLA Кулинариум – новото кулинарно и лайфстайл списание на България

Веригата супермаркети пуска собствено списание на пазара

03/12/15 - Любопитни, интересни и полезни – такива ще бъдат темите в новото кулинарно и лайфстайл списание - „BILLA Кулинариум“. Лесни и вкусни рецепти, практични съвети и нестандартни  идеи за свободното време, са само част от изненадите, които читателите ще открият на страниците на новото издание. Популярните кулинари, стилисти, дизайнери и сомелиери, съставящи авторския екип на  „BILLA Кулинариум“, ще споделят своите малки тайни и трикове.
Прочети 

Нови пазари и европейски стандарти за доставчиците на BILLA

02/10/15 - Български производители преминаха специализирано обучение за качество и безопасност на храните

BILLA България инициира бизнес обучение за своите доставчици. Целта му е да повиши стандартите на производство на местни компании, които доставят продукти за BILLA. Обучението подпомага малките и средни български производители по пътя им към достигане до нови пазари и сертификация на продукцията им на европейско и световно ниво.
Прочети

BILLA подготвя за училище над 200 деца в неравностойно положение

02/10/15 - Над 200 ученици от домове за деца в неравностойно положение в София, Баня, Куклен и Малко Търново ще започнат учебната 2015/2016 година с нови раници и ученически пособия, предоставени от BILLA България. Дарението на веригата е на стойност над 4900 лв. и се осъществява в рамките на проекта „Образование за равен старт“ на благотворителната организация „Каритас“ България.
Прочети

BILLA България става на 15 години

24/09/15 - BILLA празнува 15 години от стъпването си на българския пазар. На 5 октомври 2000 г. компанията открива магазин в София, ставайки първата международна търговска верига супермаркети в България. Към момента супермаркетите на BILLA в столицата са вече 31, а на територията на цялата страна – 92.
Прочети

BILLA България стана „Национален шампион“ на Европейските бизнес награди в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“

04/09/15 - Веригата се сдоби с престижния приз на Европейските бизнес награди, след като представи своите постижения и ключови стратегии в сферата на корпоративната социална отговорност с фокус върху опазването на околната среда и принос в полза на обществото.
Прочети

Над 270 BILLA пекари със сертификати от МОН и Съюза по хранителна промишленост

24/08/15 - Проектът се осъществи в партньорство със Съюза по хранителна промишленост и имаше за цел да повиши квалификацията на над 270 пекари от BILLA. Те усъвършенстваха не само своите теоретични познания, но също така и практическите си умения според последните тенденции и тънкости в производството на качествен хляб и хлебни изделия.
Прочети

„Билла България“ ЕООД се присъедини към Инициативата за веригата на доставки

07/08/15 - „Билла България“ ЕООД се присъедини към Инициативата за веригата на доставки („Инициативата“), инициирана от търговски сдружения на европейско равнище с цел насърчаване на добри търговски практики в търговските взаимоотношения по веригата на доставка на храни.
Прочети

BILLA въвежда политика за асистирано пазаруване за хора с увредено зрение

07/08/15 - BILLA е първата търговска верига в страната, която въвежда политика за асистирано пазаруване. Тя е разработена съвместно със Съюза на слепите в България и ще се прилага във всички магазини на веригата.
Прочети

BILLA пуска безплатен интернет за своите клиенти

10/07/15 - BILLA България е първата търговска верига, която предлага напълно безплатна WiFi връзка в своите магазини. Така, съчетавайки полезното с приятното, клиентите ще имат възможността да комбинират ежедневното си пазаруване с бърз и лесен достъп до всички социални мрежи и любими уебсайтове.
Прочети

BILLA сертифицира над 270 пекари съвместно със Съюза по хранителна промишленост и МОН

Прочети

01/07/15 - BILLA България си партнира с експертите от Съюза по хранителна промишленост, за да предостави професионално обучение на служителите си. Съюзът обединява научно-техническите специалисти от целия отрасъл. Курсът, в който участват над 270 BILLA пекари, се провежда на два етапа. Първият от тях е теоретичен. Той е фокусиран върху важни теми, свързани с най-новите тенденции и тънкости в производството на качествен хляб и хлебни изделия.
Прочети

„Градините на BILLA“ отвориха врати за медиите

09/06/15 - Журналисти посетиха оранжерийния комплекс в с. Козарско, община Пазарджик, в който се отглеждат вкусни български зеленчуци за BILLA.
Прочети

В над 100 български градини се отглеждат вкусни и качествени плодове и зеленчуци за BILLA

21/05/15 - BILLA стартира инициативата „Градините на BILLA” за втора поредна година, предоставяйки на своите клиенти пресни и качествени плодове и зеленчуци, отгледани в най-плодородните кътчета на България от над 30 внимателно селектирани български производители.
Прочети

BILLA прави нова стъпка по пътя към отговорното и устойчиво бизнес развитие

07/05/15 - BILLA ще оползотворява ефективно около 30% от общото количество биоразградими отпадъци от своите магазини в София, като те ще се преработват до получаването на биогаз, който се преобразува в електроенергия.
Прочети

BILLA зарадва жителите на Варна с нов магазин – 6-ти пореден за града

22/04/15 - Веригата предоставя на варненци още една възможност за достъп до висококачествени, разнообразни и свежи продукти на добри цени. Новооткритият BILLA магазин е разположен на ул. „Дубровник“ 46, простирайки се на 670 кв. м. обща площ, от които 451 кв. м. търговска, той осигурява всичко необходимо за ежедневното пазаруване на своите клиенти. Това е 92-рият магазин на BILLA в страната.
Прочети

BILLA България увеличи оборота си с 4,8% през 2014 г. и планира да инвестира близо 200 млн. лв. в страната през следващите години

09/04/15 - BILLA България изпрати една успешна и ползотворна 2014 година. Генерираният брутен оборот от над 614 млн. лв. отговаря на увеличение от 4,8% спрямо 2013 г. и осезаемо надвишава планираните стойности. Финансовият резултат на компанията за 2014 г. е положителен и значително по-добър от очаквания. За да продължи успешния курс, по който е поела, BILLA България ще инвестира близо 200 млн. лв. в страната в близките години.
Прочети

Над 40 000 любознателни деца се сдобиха с образователния стикер албум на BILLA само за седмица

Безплатно раздадените опаковки със стикери през първите седем дни на инициативата надхвърлиха 370 хил.

05/02/15
- Новият стикер албум на BILLA  разкри своите тайни на повече от 40 000 деца и техните семейства само една седмица след излизането си. Албумът изненада малките колекционери със своите 10 специални супер стикера, които освен че светят в тъмното, сега притежават и свой собствен аромат.
Прочети

BILLA въвежда сертифициран стандарт за по-устойчиви и безопасни земеделски практики

30/01/14 - BILLA стартира сътрудничество с български земеделски производители с цел налагане на стандарта, разработен съвместно със Световната организация за гарантиране на качеството на земеделската продукция Global G.A.P.
Прочети

За четвърта поредна година стикер албумът на BILLA превръща образованието в интересно занимание за цялото семейство

До този момент в инициативата са взели участие повече от 280 000 деца със своите близки

29/01/15
- Новият стикер албум на BILLA е създаден за любознателните деца, които внимателно наблюдават и изучават околния свят. Той издава тайните на природата и това в кои предмети от ежедневието се „крие“ тя.
Прочети

BILLA подкрепя благотворителна кампания на фондация „Нашите недоносени деца“

Част от събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на апаратура за лечение на недоносени бебета

28/01/15
- BILLA България се включи в национална благотворителна кампания съвместно с фондация „Нашите недоносени деца“. Веригата ще подкрепи благородната кауза като разпространява първите по рода си календари с арт фотографии на български новородени бебета за 2015 г., които са дело на фотографа Теодора Янкова. Всички снимки на малчуганите са обединени под името „Pearl in the Shell“.
Прочети

Австрийският посланик г-н Роланд Хаузер откри нов еко магазин BILLA в столичния квартал Лозенец

18/12/14 - Веригата прави нова крачка към повишаване на енергийната си ефективност, като част от дългосрочната стратегия на BILLA за опазване на околната среда.  Новооткритият BILLA магазин е разположен на 1833 кв.м. обща площ, от които 900 кв. м. търговска площ и се намира на ул. „Златовръх“ 4. В него е имплементирана изцяло нова диодна система за осветление, намаляваща значително консумацията на електричество. Това е 92-ри BILLA магазин за страната и 31-ви пореден за столицата.
Прочети

BILLA откри 30-ти пореден магазин в столицата

11/12/14 - Подбран асортимент, високо качество на изгодни цени и нови стандарти по отношение на опазване на околната среда: днес BILLA отвори своя нов магазин до Бизнес Парк София. Обектът се намира в Алфа Бизнес Център на бул. „Ал. Малинов“ 89 и е разположен на 870 кв. м. обща площ, като 550 кв. м. от тях са търговска площ.
Прочети

BILLA продължава да инвестира в нови магазини. Веригата откри своя 90-ти магазин за страната в „Студентски град“ в София

06/11/14 - Най-новият магазин BILLA отвори врати в столичния квартал „Студентски град“. На обща площ от 500 кв.м., от които 360 търговска, клиентите ще могат да се възползват не само от висококачествени продукти на достъпни цени, но и от първокласно експресно обслужване. Това е 29-ият магазин на BILLA за София и 90-ти за България.
Прочети

BILLA откри трети пореден нов магазин в София за по-малко от два месеца

23/10/14 - BILLA предлага на своите клиенти високо качество, свежест и разнообразие от продукти на достъпни цени. От днес те ще могат да се възползват от тези предимства и в най-новия BILLA магазин в София, разположен на изключително удобна и комуникативна локация – в самия център на квартал „Симеоново“. Той е разположен на площ от 932 кв. м. , от които 783 търговска, като инвестицията на веригата възлиза на над 3 млн. лв. С отварянето на магазина, BILLA осигурява 35 нови работни места. Така броят на магазините BILLA в страната достигна 89.
Прочети

BILLA с поредно ново откриване на магазин в София само в рамките на 3 седмици

С това откриване броят магазини на веригата в страната нарастна на 88

02/10/14 - Това е първият магазин BILLA, разположен в жилищен комплекс „Красна поляна“. Той се намира на бул. „Възкресение“ 66, като дава възможност на живущите в квартала за лесен достъп до познати предпочитани маркови стоки, осигурени от проверени и доказани доставчици и производители.
Прочети

BILLA откри своя 87-ми магазин в България, намиращ се в София, в новия търговски център Mega Mall

Прочети

С това броят на работните места,  които веригата осигурява в страната достигна  3660

12/09/14
- Магазинът следва немски и австрийски стандарти за качество. Той е разположен на площ от 1600 кв. М.  и  предлага на клиентите подбран асортимент, осигурен от проверени, доказани доставчици с цел максимално качество на предлаганата стока.
Прочети

BILLA отличена с три петзвездни златни медала за най-високо качество в България според проучване сред българските потребители

10/09/14 - Веригата заема категорично първо място в категориите „Символ за най-високо качество“, „Верига за продажби на дребно“ и „Международна верига за продажби на дребно“. Това показва първото проучване QUDAL – QUality meDAL в България, проект на  швейцарската организация ICERTIAS (International Certification Association GmbH), която традиционно присъжда отличия за качество въз основа на независими пазарни проучвания.
Прочети

BILLA изпрати 29 палета с хранителни продукти в помощ на бедстващите от наводненията в Мизия и региона

06/08/2014 - BILLA изпрати хранителни продукти от първа необходимост – вода и консерви, общо 29 палета, в помощ на жителите от наводнените райони във Врачанска област. Веригата достави продуктите до кризисния център в Мизия, от където те ще бъдат разпределени по райони.
Прочети

BILLA транспортира над 560 кашона с продукти, дарени за пострадалите от наводненията

09/07/2014 - BILLA изпрати над 560 кашона, или 28 палета, с продукти за пострадалите от наводненията във Варна и Добрич. В рамките на инициативата „Купи и дари“ клиентите на BILLA имаха възможност да даряват продукти за нуждаещите се.
Прочети

Резултати от инициативата "Купи и дари" седмица след старта

01/07/2014 - Само седмица след старта от инициативата „Купи и дари“ в помощ на пострадалите във Варна и Добрич, общо дарените от клиентите и транспортираните от BILLA продукти станаха цели 237 кашона (или 12 палета).
Прочети

Резултати от първия ден от инициативата „Купи и дари“

26/06/2014 - Само в първия ден от старта на инициативата „Купи и дари“ в помощ на пострадалите от наводненията във Варна и Добрич, клиентите дариха и BILLA транспортира цели 36 кашона (или 2 палета) с продукти.
Прочети

Резултати от инициативата "Купи и дари" седмиBILLA помага на пострадалите от наводненията в страната

24/06/2014 - Веригата изпрати 29 палета с вода и консерви в помощ на бедстващите във Варна и Добрич. Стартира и инициатива „Купи и дари“, съвместно с Вестникарска група България.
Прочети

BILLA въвежда уникална предплатена ваучер карта

02/06/2014 - Ваучерът може да бъде закупен онлайн от всяка точка на света и е предназначен за пазаруване в магазините на BILLA в цяла България.
Прочети

BILLA обнови свой магазин в Бургас. Той следва най-новата концепция на веригата за свежест и успешни иновативни практики

29/05/2014 - BILLA откри реконструирания си магазин в Бургас на бул. „Тодор Александров“ 30. Той е с площ 1174 кв. м, като асортиментът включва над 8000 специално подбрани качествени стоки и предлага всичко необходимо за ежедневното пазаруване.
Прочети

BILLA награди любознателни първокласници от СОУ „Васил Левски“, Стара Загора

21/05/2014 - Малчуганите получиха екскурзия като подарък от BILLA за успешното си участие в любознателна игра, свързана със стикер албума „Приключения в океана“.
Прочети

BILLA се срещна с български овцевъди

08/05/2014 - Компанията участва в Националния събор на овцевъдите в България, където български производители директно обсъждаха потенциални партньорства с веригата.
Прочети

BILLA чисти България за трета поредна година

26/04/2014 - Социалната отговорност е основна част от стратегията на BILLA и формира основите на мисията на веригата в България. Компанията подкрепя  29 общини с над 500 доброволци в цялата страна
Прочети

BILLA обучава български земеделски производители по стандартите Global G.A.P. и Local G.A.P.

07/03/2014 - BILLA България съвместно със Световната организация за гарантиране на качеството на земеделската продукция Global G.A.P., проведе обучение на български земеделски производители, свои доставчици.
Прочети

BILLA организира заедно с БАБХ специализирано обучение на своите служители по безопасност на храните

27/02/2014 - Служители на BILLA България преминаха през обучение, проведено заедно с експерти от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Целта на обучението е да затвърди стандартите за управление на безопасността на храните в компанията.
Прочети